Nyheter Gammalt å Nytt

ALLEGRO ZINKA LILO CELESTA CITTRA

Den 26/7 - 2015 dag 2 , Htm-kurs med Erika Johansson . Fika båda förmiddagarna va de , å idag körde Erika på med en gång med lite förklaring , när de gäller all belöning från hand . Sedan ut snabbt för att träna på , vi hade ju en hel del otur med regnet . Detta va sjukt roligt å Zinka bara älskade de . Lilo tyckte också om de , men jag la mest fokus på Zinka . Hon har en sådan underbar kontakt med mig , å positionerna klarar vi de flesta . Mycket fint backarbete klarar Zinka också , å hon kan gå runt mig två varv lätt .Vi tränar också att gå slalom mellan benen . Ja, som sagt detta va kanon roligt, å vi kommer ha nytta i detta arbete med vår fina kontakt i andra tävlingsgrenar också .

Efter de hade vi teori , sedan ner till Vänhem i Korsberga för att äta . Underbart god mat har dom där .Mycket skratt och lättsamhet har de varit genom båda dagarnas arbete både fysiskt och psykiskt .

Ja så kom vi till avslutet på vår kurs . VI SKULLE DANSA TILL MUSIK 🤩 .Prata om va blyg man blev . Tur att jag kunde lita på min ÄLSKADE Zinka , stjärnan i detta .

Jag , valde en låt med Cher , jag bara älskar hennes musik . Vi gjorde en entre , där jag satt ner Zinka ett bra stycke ifrån mig . Å sedan ropar jag in henne vid min sida . Ja , kontakt till musiken . olika positioner hade vi å mitt avslut gick bra . Detta kändes såå bra . Zinka älskar musik , å hon hade en koncentration som hette duga . 😎.

Tack Katarina som ordnade denna härliga kurs . Å , tack Erika för ett så enormt engagerande , i oss alla .

HEELWORK TO MUSIC

Den 25/7-2015 bjöd denna helgen på Heelwork to Music .De va Katarina Johansson som har ordnat med detta . Å vår kursledare va Erika Johansson , som har tävlat i VM .

Denna dag bjöd på mycket . Erika är en fantastisk människa som bara älskar det hon lär ut . Frågorna är många på detta kurstillfälle . Å , Erika svarar på allt hon kan , å hon bjuder hela tiden på sig själv , med hjälp av sina fyrbenta vänner . I heelwork to Music handlar det om 10 positioner , å en riktigt fin kontakt med sin hund. Enormt mycket bakdelskontroll . Detta lär Erika oss . Denna dag bjöd på enormt mycket regn . Å de är ju tur att de går åt riktigt mycket teori en sådan dag .

Jag hade med mig Zinka och Lilo till detta . Å , jag är mer än sjukt nöjd med Zinka . Zinka är en klippa , å vi tränade på alla positioner . Men va arbete detta är . Lilo har en mycket fin bakdelskontroll , men med mer övning på en barnpall , så kommer detta ge sig mycket bra ! Lilo är en stjärna , hon visar för matte allt vad hon kan . Zinka älskade detta , hon hade inget ljud alls idag . Å , när Erika satte på musiken på sista utepasset . Så dansade Zinka och jag på . Å , va detta va underbart . Å , vad jag ÄLSKAR mina goa Collie .

I morgon fortsätter vi med dag två .

CITTRA VI FIXADE DE

JIPPI UPPFLYTTNING TILL HÖGRE MED CITTRA


POÄNG OCH KOMMENTARER UNDER CITTRAS RESULTAT

SPÅRTÄVLING I HULTSFRED

Den 19/4-2014 åkte Cittra å jag till Hultsfred för att tävla Lägre Klass Spår. Denna morgon ligger de en dimma , så man ser inte långt framför sig . 2 - grader å frost , skrapa rutor och lite . Denna dagen va min och Cittras egen .
Vi fick ett fint spår, sedan om Cittra tyckte de va bra de vet jag inte . Men jag behövde i varje fall inte vara rädd för att gå vilse . De va ett spår i Tallskog , mycket torrt , över kraftledningsgata , skvattram å en massa annat högvuxet .
Cittra markerar tre små pinnar, sedan går hon över en . Sedan är de väldigt glest med pinnar , ja här näst va de slutpinnen . Hon vänder på huvudet å tittar på pinnen . Ja , de va som hon sa , där har du den .Ha ,ha .
Med facit i hand , skulle jag hållt igen en del , vi sprang ju in på 14 min så vi hade 11 min till godo .Men jäkla va hon arbetar i spåret .

POÄNGEN FINNS UNDER CITTRAS RESULTAT

SÖKTÄVLING I LESSEBO

Söktävling i Lessebo med Lilo .29/3-2014
Ja , va denna tävlingen innehöll de visste jag , men hur min älskade Lilo skulle fixa de med tanke på skott . Fans inte i mina tankar . Men att både hon å jag bär med oss detta , de visste jag också . Ja , vi spänner nog oss båda två .
Jag avstår budföringen med skott och platsen med skott .Vi uppehåller oss nere vid stugan och runt om där , när de kör budföringen dom andra hundarna.
Sedan är de lydnaden . Lilo har lagt på sig en hel del rädsla , å vi har start nr : 1 . Hon har svårt att koncentrera sig , i de flesta moment . Jag märker att hon är inte som vanligt . Hon utför alla moment å vi har poäng på alla utom framförgåendet . Men mycket dåliga poäng , å en helt okoncentrerad Lilo .
När de lägger platsen där uppe på appell plan , lägger jag , Cittra , Lilo och pappa Lord , nere vid stugan .
Detta fixar ju Lilo jätte bra . Jag känner en enorm lycka .
Sedan åker vi till skogen för sökarbete .

Resultat under Lilo tävling .

TÄVLING

Den 11/2-2014 ja ha , då har vi varit ute på två tävlingar jag och Cittra . En gång i Moheda Bollhall och i Forserum där tävlar man i ett Ridhus . Å , Lilo och jag har tävlat 1 gång , å de va i Forserum .

Första tävlingen i Moheda , va inte rättvist mot Cittra . De går inte träna bara 3 gånger inför tävling på så kort tid .Nu i Forserum kan jag tycka att vi skulle haft ett 1:a pris . Men ack . Hon springer ju in i rutan alltid på träning , men inte i Moheda och i Forserum gick hon in med två tassar å efter en stund med ytterligare ett kommando gick hon in . De blev 6 gånger 3 poäng = 18 å om vi hade haft resterande 12 poäng hade de gått bra - ja de hade blivit ett första pris .
Lilo har jag inte så mycket förväntan på än , vi måste traggla momenten betydligt mer , men tiden ska ju räcka också .
Jag ställer inte så stora krav , huvudsaken är att vi har roligt .

UTSTÄLLNING I VÄXJÖ

2013-11-03 Gav vi oss i väg till Växjö , syrran , jag å förstås Siku . Resultat under Siku Utställning

TÄVLING LÄGRE SPÅR

Den 19/5-2013 Tog jag med all tre småflickorna till Nässjös Bk . Lägre Spår stod på tapeten idag !
Vädret var med oss idag, mycket bra spårväder , de hade regnat men inget regn när vi gick spåren . Cittra är riktigt taggad när de gäller spåra å de känns så bra . De känns så tryggt att gå bakom henne nära på likadan känsla som med Lord ! Ja de börjar ju med full port med påsläpp spår och 7 små å en lång , med oss ifrån skogen . Ja vad går tankarna då , inte blir man mindre nervös av de . Ja, ja budföringen funkade ju inte . Lydnaden funkade mycket bra . Jag är så stolt över Cittras kryp , hon gör ju detta så galant . 9 poäng av en domare och 7 poäng av den andra domaren . Cittra går ju med en tass åt gången å hon är ju så låg som hon bara kan bli. Matte är stolt !!!
Men så händer de roliga på platsen , Cittra går upp när de är 30 sekunder kvar, så 30 sekunder från uppflyttning va vi idag : Gissa om matte är ledsen ! Hunden bredvid henne ryckte till för varje skott, så jag tror de blev för mycket för henne . Men vi kommer igen !

TÄVLING I FORSERUM

Den 10/2-2013 åkte jag och alla mina hundar till Forserums BK . Jag å Cittra skulle Debutera i Lyd Klass 2 . Jag tycker stämningen är så härlig på denna Brukshundklubb . Tävlingen va i ett Ridhus , vilket kan vara både på gott och ont. Men detta bekom inte Cittra , hon är så trygg i sig själv å Matte blir ju detsamma då . Men plats läggandet  är ju alltid en viss oro inför. Men den gick ju så bra ! 
Jag känner riktig lycka också , till att mina hundar är tysta i bilen när de följer med på tävling.
Med facit i hand ångrar jag att jag inte anmälde Lilo till Lyd 3 , hon kan i stort sett alla momenten där i. Hon visade ju detta i fredags .

Resultat under Cittras Resultat. 

TÄVLING I ATOMHALLEN

Den 9/12-2012 Tävlade jag med Cittra och Lilo. Cittra i Lyd 1 å Lilo i Lyd 2 . Jag hade ju en sista önskan på detta året, å den gick i uppfyllelse. De va att få LP 2 med Lilo och LP 1 med Cittra ! Ja detta är oförståeligt. Men gissa om MATTE är glad !!!!Båda två fixar uppflyttning å där med.
Kan Lilo Titulera sig med LP 2.Å Cittra med LP 1.

Jag är sååååå glaaaaad !!!!!!!

GRATULERAD FÖR VÅRA BEDRIFTER

Den 29 /11-2012 Matte Inga är både STOLT och mycket LYCKLIG över sina småflickor som har presterat riktigt bra på tävlingsbanorna detta året.En liten tanke fanns i mitt huvud att.....tänk att få dessa flickor uppflyttade till LÄGRE i Brukset. Jag anmälde Cittra till två spår Appell en i Mönsterås och en i Eksjö. Zinka anmälde jag också två Spår Appell en i Nässjö och en på Njudungs i Skede. Ja så va de Lilo , jag hann aldrig befästa spåret med henne. Så jag tänkte i mitt stilla sinne , ska jag anmäla henne till Appell Sök, ja de gjorde jag i Lessebo.-Här måste ju tränas, för jag har inte tränat alls mycket i Söket. Men jag har varit i Lessebo hos Lena och Sonny som hjälpt mig förklarat en hel del. Jag har ju aldrig tävlat i Sök å jag har tränat med några ute i Skede, sedan körde Åsa och jag två intensivdagar i skogen med våra hundar.Lilo är lite upp och ner med markering av figgurant. Men de räkte ju till .

CITTRA :  Gör mycket bra ifrån sig i Mönsterås till att vara hennes första Appell Spår. Sedan Gick de riktigt bra i Eksjö. Fina poäng och Pallplats. Hon gör ett kanonspår och en kanonlydnad men Budföringen struntar hon i.Hon gorde ju den så bra i Mönsterås.
Cittra har även erövrat två förstapris i Lyd 1 också.
Resultat finns på hennes Tävlingssida.Om ni vill veta poängen. Tänkte inte skriva dom här.

ZINKA :  Gör riktigt bra ifrån sig i Nässjö. Hon fixar uppflyttning och här även klassvinst.

LILO / ZURNA : Ja va ska jag säga om denna flicka. Hon är en stjärna. Hon fixar upflyttning i sin första Appell Sök tävling. Å , hon är såååå lycklig !

18 November va de Årsmöte i Lessebo ! Jag jobbade såjag va aldrig på Årsmötet.
Men Sydöstra Lo´s Styrelse Gratulera mig och mina hundar för våra bedrifter.
Som har uppmärksammats på Colliesidan på FB. Här fanns även en person som riktigt skrev att han sett detta å gratulera till de här.Kan man bli gladare !!!

TÄVLING I LESSEBO

Den 10/11-2012 tog jag med mig mina småflickor och Siku, Zurna/Lilo skulle tävla Appell sök. Samling kl 8:00 , de va både spår Appell och sök Appell. Å vi va 13 ekipage´allt som allt. Fem st i söket och 8 st i spåret.
Detta skulle ju bli så spännande, för jag har ju aldrig tävlat i sök. Halv elva fick sökekipagen börja, kan tycka lite lång väntan, me tanke på att samlingen va kl 8:00.
Lilo och jag startade som ekipage nr 2 i söket, Lilo va taggad hon visste precis vad som va på G. Domarna förklarar en hel del innan jag startar. Lilo dundrar bredvid min sida, å jag tänker bara hon åtlyder mitt kommando fot på stigen, så hon inte sticker iväg. Jag börjar skicka åt vänster, Lilo sticker ut mycket bra å hittar figgen med en gång. Hon börjar skalla å jag går , men de avtar lite, hon startar igen å när jag är framme talar hon om att här är figgen. Lilo har svårt att hålla sig bredvid mig när vi går tillbaka till stigen. Hon vill gärna vara bredvid figgen. När vi kommer till stigen igen, kommenderar jag Lilo fot, för jag känner att de är de enda komando ordet hon lyssnar till än så länge. Jag håller ner min högra hand å säger sök, Lilo genar näst intill åt vänster i rutan med en gång , vinden låg på åt detta hållet så hon kände figgens lukt med en gång. Här skallmarkerar hon mycket bättre , men i stället vill hon möta upp mig en bit, säkert för att tala om . ( Skynda dig matte här har jag hittat. ) Hon skallar riktigt bra här. Sedan går vi efter figgen ut till stigen. Lilo är så lycklig, de är som hon säger själv att detta gick bra matte !

Resultat under Lilo / Zurna tävling !

TÄVLING I EKSJÖ

Den 7/10-2012 åkte jag , Zinka ,Cittra och Lilo till Eksjö. Ja idag skulle Cittra tävla andra gången i Appellklass Spår.De va en fin dag , inget regn å vi va sex ekipage´som skulle tävla. Eksjö BK hade lagt sex spår på en riktigt stor äng. Cittra gör ett KANONSPÅR i dag. Hon va en riktigt frisk fläkt i spåret.

Resultat under Cittras resultat.

TÄVLING I NÄSSJÖ

Den 30/9-2012 åkte Lilo, Cittra , Allegro och Zinka till Nässjö. Tävling stundade för Lilo i Lyd 2. Lilo va inte riktigt sig lik idag. Hon skulle hälsa på alla , hon skulle ha dragkamp med min jackarm hon pratade mycket. Så jag tänkte detta slutar nog inte bra. Hon har inte gjort så innan,men visst hon va ju sååå glad den lilla hundflickan. Jag anmälde för att vi ska hålla igång tävling hon och jag. För jag har ju en och annan plan. Så vi kanske försöker att ta LP 2. Vi får se !
De va en riktigt regnig dag, så de plaskar under skorna på appellplan.

Å tävlingen slutade så bra, resultat under Lilo tävling.

ZINKA

Den 16/9-2012 Åkte jag till Nässjö ! I dag va de Zinkas tur att tävla i Spår Appell Klass. Med passagerare Cittra och Lilo.
Å, de gick ju så bra så....
Resultat under Zinka TÄVLING !

Den 15/9-2012 va de utställning på Tranås Bk.
Siku och Zinka skulle ställas. Helena ställde Siku och jag ställde Zinka.
Tack för hjälpen Helena !
Resultat och kritik på respektive hundars sidor.

TÄVLING I APPELLEN MED CITTRA

Den 9/9-2012 tävlade jag med Cittra i Appellen i Mönsterås. Tidig morgon 04:15 och mycket tankar i huvudet, om de överhuvud taget va lönt att åka . När lilla Cittra va så förvirrad på tävlingen dagen innan.Men när vi kommer till Mönsterås BHK ser jag hur nyfiken hon är på detta ställe. Så inget tvivel på att tävla ! Zinka och Lilo va medpassagerare idag.
Vi va 13 st i Appell spår och en i Appell Sök. Cittra och jag fick startnr 2. Mycket bra tyckte jag,normal väntan.
Spåret:påsläppet är kanon, snabb fart ut nere med näsan första sträckan. Cittra markerar , jag springer fram men hittar inte pinnen. Å Cittra har ju så brottom iväg igen.Ja, nu börjar tankarna......vinkel 1 går riktigt fint, men lite hög näsa efter de, nästa pinne apporterar hon å står kvar med . Här får hon korv som belöning, vinkel 2 inga problem å slutet apporterar hon å kommer springande till mig med.
Resultat under Cittras resultat.

TÄVLING PÅ HEMMAPLAN MED CITTRA OCH ZINKA

Den 8/9-2012 tävlade jag med Cittra och Zinka på Vetlanda BHK Zinka i Lyd 2 och Cittra i Lyd 1.
Förra gången jag tävlade med Cittra gick de som på räls. Men inte idag. Cittra blandade ihop en del moment å igenom de blev de tre 0-or. Cittra verkade va mycket förvirrad. Så i Helhetsintrycket fick hon 7 och i komentar : Saknas en del. Å att de saknas en del, vet ju matte.Men en hel del korvstoppning har de varit också. Mycket som rör sig i de lilla Colliehuvudet.
Zinka har svårt att konsentrera sig, hon har mycket ljud mot slutet av tävlingen. Men idag va hon tyst ut till rutan men hon tabbade bort sig igenom att springa in i från fel håll å hamna uppanför rutan. DK och två tassar utanför. Hon har svårt att koncentrera sig.
De blev ett var sitt tredje pris idag. Resultat på SBK-Tävling.

CITTRA OCH SIKU

Den 11/8 - 2012 åker Jag och Helena till Ronneby Brunnspark. Helena hjälper mig att ställa Siku och Cittra. Siku va inte i sina rediga gänger idag mycket Löp lukt han va en riktig spårhund i ringen. Cittra är en aning mammig å väldigt fokuserad på Helenas lilla väska med godis i. Så när inte Helena ger godis så ofta som Cittra vill. Så tar Cittra upp kontakten med Helena, å försöker denna vägen till godis, ja de ser så fästligt ut när hon springer med Cittra . Världens kontakt.
Resultat på respektive hundarnas sidor!!!

STORT TACK HELENA FÖR HJÄLPEN !!!

MATTE VI SER ATT TUREN ÄR PÅ VÄG !!!

Den 10/8-2012 åkte Lilo , Cittra och jag till Forserum. De va kvällstävling där.Jag skulle tävla med Lilo i Lyd 2 och Cittra i Lyd 1. Cittra är med även denna gången för lite miljöträning inför Lyd 2. Efter som matte älskar detta, så tävlar jag mer än gärna två hundar.Å idag hade vi TUREN med oss, å jag va så stolt över mina flickor å sååååå glaaaad.
Resultat under Zurna tävling och Cittra resultat !

TÄVLING ZINKA OCH CITTRA

Den 4/7-2012 va de tävling i Smålandsstena,jag hade anmält Zinka och Cittra.Cittra mest för hon ska få lite miljöträning, men de behövs nog inte mer. Hon är en riktigt trygg fläckt.
Lyd två började, ja de började skit!!!!! En hund gick upp på platsen,sedan va de kalkat. Zinka hängde på. Ja vad ska man säga ? Med rena ord !!!! De känns SKIT. Ja ni som tävlar vet hur man sjunker i ett sådant läge. 0 på platsen !!!! Sedan inte nog med de. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Men Lyd 1 körde dom efter eliten,å här hade man inte plockat bort varken små eller stora koner. Visst störning ,störning men inte den störningen i Lyd 1.Å absolut inte när man ska tävla. De räcker med allt hundskall och bilar på parkering och folk som springer hit och dit. Nä detta vill man inte råka ut för fler gånger. Vad begär man av Lyd 1 ? Ja , ni som läser tyck gärna till , men de kändes riktigt tråkigt.
Cittra startar med en riktigt fin kontakt i linförigheten. Ja sedan ligger de två små koner som de tror att en hund som har mycket nyfikenhet kan strunta i. Nä inte Cittra,ja sedan va de kört.
Cittra fixar platsen även här med full port. Ställande under gång 7,5.
RESULTAT PÅ SBK-TÄVLING .

UTSTÄLLNING I KALMAR

Den 16/6-2012 Utställning i Kalmar. Helena kom och hämtade mig och Siku. Som får åka där bak med Mimmi å de går så bra.
De va en trevlig utställning. Endast två hanar i öppenklassen.Siku är så duktig.
Tack Helena för hjälpen !
Resaultat under Sikus resultat.

DEBUT FÖR CITTRA

Idag den 2/6-2012 har jag tävlat med Allegro och Cittra. Allegro i Lyd 2 och Cittra i Lyd 1.
Det är tråkigt när de gäller Allegro . Hon tog hela föreställningen idag å noll koncentration efter det. Så 0 på fria följet.
Idag va det Cittras DEBUT i Lyd 1 , å det går ju så bra så. Hon kändes riktigt trygg att ha vid min sida. Å hon gjorde MATTE !!!så GLAD !!!


Resultat under Cittras resultat.

LIGG ELLER STÅ MATTE

Den 27/5-2012 tävlade jag med Allegro på Höglandets BK i Appell Spår.
Ja, förväntningarna va stora inför dagen, för jag tycker att Allegro funkar riktigt bra nu i lydnaden, å de gjorde hon denna dag. På domarprotokoll/resultat står det endast ljud en enstaka gång. Å detta ljud hade hon i slutet av linförigheten. Å här började hon också att bita lite i kläderna
.
Ja, de visade ut oss till våra spår, jag hade spår 3. Jag släpper på Allegro som jag fick relativt tyst innan. Gräset på ängen va 40-50 cm högt, så jag tänkte detta blir riktigt spännande för henne, de börjar bra, hon hittar den första pinnen utan problem och apporterar den till mig. Sedan startar vi igen,vinkeln var svår för henne hon gör en riktig stor ring där, strular när hon får upp spåret igen, markerar inte andra pinnen som jag går rakt över. Sedan bär det iväg åt fel håll, när hon har fått en hel del tid på sig att finna spåret igen, så bryter domarna oss. Men jag stannar kvar på ängen med henne å hon får den tid hon behöver för att hitta slutpinnen. Så vi kan göra våra ritualer å Allegro är så glad !
Ja-fungerar inte det ena - så fungerar det andra. Men matte hade ju inte lagt något appellspår till henne på tre veckor. SYND-SYND.
Allegro va en aning medtagen av värmen som va.Hon gör i varje fall en kanon Budföring 9-9 och en kanon lydnad.

Korten på Allegro och mig tog dom på Höglandets Bk.

SIKU

I dag den 6/5-2012 hämtade jag syrran ! Å sedan bar det iväg till Nybro, där skulle Stina hjälpa mig att ställa Siku. Ja de här med utställning tror man ju är så lätt, men ack va man bedrar sig om man tror det.Stina har ju riktigt lång erfarenhet av detta. Å hon hjälpte mig gärna. Stina är ju uppfödare till Sikus Pappa. Angeleye´s Young Lord.Visst kan man tycka att jag kan ställa han själv. Ja visst tids nog gör jag ju det. Men INGA behöver titta och lära. Ja så är det. Jag träffade mina vänner där också Helena med sina tre fina hundar. Å Jenny med två av sina.Konkuransen va inte lätt idag.
RESULTAT UNDER SIKUS RESULTAT !!!

DEBUT FÖR LILO OCH MATTE IDAG

Den 28/4 -2012 Debuterade Lilo och jag i Tävling. Vi har ju tränat en del nu ihop. Å en del moment är hon ju KANON på. Ja , nu är de ju så här att vi skulle på Turne´idag för att se hur vi passar ihop på tävling. Lilo fixade detta riktigt gallant med tanke på Mattes nerver. Men faktiskt så va jag inte riktigt så nervös idag. Inte ett enda krav hade jag i mina tankar. Så vi åkte så långt som ända ut till Myresjö och tävlade lyd 2. Jag har ju tävlat Lyd 2 ett flertal gånger, men Lilo är bara tävlad en gång i 2 :an.
Ja,ha Gott folk om inte om hade funnits. Om hon bara hade hoppat tillbaka över hindret. Ja de är hindret vi inte har fått till så bra än.
Resultat under Lilos Resultat.

My Dog

Den 7/1 - 2012  Tidig morgon, klockan ringde 05.00. Ja idag va de My Dog som gällde. Jag hämtar min vän Helena i Ekenässjön vid 06:30 för att sedan åka till Göteborg. Ja Helena kan ju detta! Ja hon skulle ställa Siku åt mig.De känns så tryggt att åka med henne å jag är riktigt glad att hon än en gång vill ställa denne hane. Men faktiskt så tror jag att hon har mer än ett svagt öga för han . Å,de är ju ömsesidigt, Siku bara älskar henne . Ja, om ni undrar vad vi pratar om i bilen till Götet. Så får ni gissa två gånger. Ja , ni hade rätt !!!
Mörkt och trist väglag va de, men resan gick bra. Men sedan va de ju parkering , å de va inte de lättaste av allt. Ett cirkulerande utan dess like, kö överallt. Ja vi hann precis in till ringen, där Colliena redan hade startat.
Siku är en riktig stjärna med tanke på att han har inte åkt hiss någon gång å inte gått på dessa golv å att bara komma in bland allt detta. Jag är mycket stolt över denne collie pojke.
Folk kom å prata med Helena och mig å de va riktigt många som föll tycke för han. Flickor som tog kort å många frågor om hans päls. De tyckte den va enastående . Hur sköter du den ? Va en av frågorna.Ja de va värt mycket att hör denna glädje från alla när de pratar så gott om Siku.
En härlig dag har vi haft vi tre. Men fy va trött man blir av allt surr.
Tack Helena för din ödmjukhet till mig och Siku.

Tyvärr blev korten för mörka. Riktigt synd.

Resultat under Sikus resultat.

TÄVLING I ATOMHALLEN

Den 4/12-2011  Tävlade jag med Lord och Zinka i Atomhallen i Hultsjö, De va Sävsjö som anordnade den tävlingen.
Zinka i Lyd 1 och Lord i Lyd 2 .

ZINKA ÄR UPPFLYTTAD TILL lydklass 2 med fina 171,5 poäng. Vi kom på en tredja placering utav  13 ekipage`

Lord och jag fick ihop 144,0 poäng.

UTSTÄLLNING

Den 19/11-2011 Utställning på SBK Skåne Åstorp.
Mycket tidig morgon klockan ringer 04.15. Jag är riktigt trött. Men förhoppningarna för dagen är ju stora. Jag hämtar min svärdotter Lowisa 05.30, sedan bär de iväg till Åstorp. Ja är man idiot eller har utställning gått en åt huvudet. Nä, detta har jag sett fram emot sedan jag anmälde. Men med facit i hand hade jag inte åkt, å varför berättar jag inte här.
Jag skulle ställa Siku och Zinka. Siku är väldigt lätt att ställa men min vän Helena är här också så jag fråga henne om hon vill ställa Zinka. Fanns ingen tvekan , hon ställer henne. Jag vet inte vad hon gör, ja hon gör inte mycket men de är som hon bär någon trolldom i sig. Mina hundar ÄLSKAR henne.Utställningskopplet går av när hon ställer Zinka och Zinka springer fot vid hennes sida. Å hon får henne att ställa sig sååå fint, å hon springer riktigt galant vid hennes sida.
De va riktigt många Collie idag och konkuransen hette duga.
Tack Helena än en gång för hjälpen.
Å tack Lowisa för du följde med, me ditt lugn till Zinka och Siku DOM BARA ÄLSKAR JU DIG.
Jag är riktigt nöjd med denna dag.

Resultat under Siku och Zinkas resultat

Min älskade Siku

I dag den 25 /10 -  2011  Åkte Jag och Siku till Krakebo i Barkeryd utanför Nässjö. För att gå Anlagsprov i Viltspår . Helena. H. va med me Rufus också .
Ja, prata om hur spänd jag va inför detta. De va som Siku redan visste vad som va på gång denna förmiddag.
Vi går över en äng för komma till spåret i skogen.
Siku är riktigt taggad, han har kännt. Jag gör mina ritualer som vanligt å han sköter sig gallant. Sitter kvar fint när jag går fram till olycksplatsen å sedan bär de iväg.

RESULTAT UNDER SIKUS RESULTAT.

KM PÅ NJUDUNGS BK

Lördagen den 22 /10-2011  Åkte Jag Allegro , Zinka och Cittra ut till Njudungs BK. KM stod på tapeten idag, jag skulle tävla med Allegro i Appell spår och Zinka lyd klass 1. Lilla Cittra fick inte vara med. Men hon är på G så de blir hennes tur snart med. Jag tränade henne på planen efter allt va klart, å hon va riktigt duktig på hopp sitt, fritt följ, ligg under gång och inkallning.
Stämmningen på klubben va riktigt härlig å vädret var också okej, lite duggregn.


Resultat under Allegro och Zinkas resultat.

Siku och Helena i Tranås

I dag den 18/9-2011  Bar de i väg till Tranås för Nationell Utställning.
Ja idag va de jag som hämta upp Helena 07:15. Ja hon hade med sig Mimmi och Fia också. Helena skulle ställa två hundar även i dag. Siku och Mimmi. Denna charmerande Collie flicka. Mycket hundprat i bilen och förväntansfulla inför dagen.
Dagen slutar så bra för oss båda å vi åker nöjda hem. Men denna dag blev riktigt lång.
Siku va okoncentrerad i dag, mycket lukter i ringen och över allt.
Helena gör ett superarbete med han.
Å de är ett underbart EKIPAGE´.

Tack Helena än en gång, för en trevlig dag i Tranås.

Resultat under Sikus Resultat.

UTSTÄLLNING SOFIERO

Lördagen den 10/9-2011 Ringde väckaklockan 04.30 .
Ja idag skulle jag och Helena åka till Sofiero Slottspark på Nationell utställning.Helena hade med sig sin Mimmi och Fia å jag hade med mig Siku. De va härligt att åka med två collietjejer tyckte Siku. Helena ställer Siku även i dag och Mimmi. Ja man kan säga att hon har fullt upp. Men hon är så van, så de flyter bara på, hon har full koll. Å Siku bara älskar när Helena tar hand om honom. Hon gör ett riktigt fint arbete i ringen. Fast Helena sa att hon tyckte att Siku va inte riktigt lika lätt denna gång. Men jag som satt utanför märkte ingen skillnad.
Dom är ett EKIPAGE´som heter duga.
Tack Helena för hjälpen och en super trevlig dag.

Resulnat under Sikus resultat

UTSTÄLLNING RONNEBY

I dag den 13/8 2011  Har vi varit på Ronnebys Internationella Hundutställning.

De blev en riktigt tidig morgon 04.15 ringde klockan.
05.30 kommer Helena. Helena ska hjälpa mig att ställa Siku. Helena har också med sig sin Mimmi. Så två hundar får hon ställa i dag.
Ja visst känns de riktigt spännande att få åka iväg med Siku, jag har ju bara ställt han som 4 månaders valp, å nu skulle han på sin första Offesiella utställning.
Siku va riktigt intresserad av alla lukter efter tikar,ja han drog så man kunde tro att man höll i Molle när han fått upp viltspår i skogen.
Men inne i utställningsringen va de som de va en annan hund, han skötte sig så bra. Å de gick så bra.
Helena är riktigt duktig på detta. Å prata om vilket fint EKIPAGÉ dom va.
TACK HELENA FÖR HJÄLPEN OCH EN UNDERBAR DAG.

Resultat finns under Sikus resultat.

I dag 5/6-2011 har Allegro och jag varit i Nässjö och tävlat i lyd klass 2.
Allegro har jag inte tävlat med än i år. Ja, jag kan väl börja med vädret , de va VARMT men Allegro bryr sig inte om de, bara hon får jobba. Jag ska inte säga att jag arbetat mycket med ljudet på henne för då ljuger jag.
Men hör och häpna ett ljud blev de bara idag. Men i stället nafsar hon i min blus jag har på mig. Så poängen räckte inte till uppflyttning. Men jag är nöjd med henne, vi slog oss själva. Vi fick ihop 154.0 p.
Hade hon uppfört sig så hade de kunnat bli riktigt bra.
Till och med domaren sa, fasen också så himla fin kontakt som ni hade.
Men mina nerver spelar hela tiden med mig. Man tänker ju ska hon ljuda och ska hon uppföra sig dåligt. Ja slå ur detta i huvudet kanske bara en uppflyttning kan hjälpa till med de.
De va en underbar dag på Nässjös BK, dom är helt fantastiska.
En liten eloge till Allegro, hon hade 10 på rutan .
Vi kom på en antra plats av fyra ekipage´.
 

Idag 9/4 - 2011  Har Zinka och jag varit i Sävsjö och tävlat Appell Klass Spår . När vi gav oss i väg tänkte jag hur ska de gå i denna virvlande blåst . Å, så bär man ju med sig, hur kommer platsen att gå. Hon gick ju upp sist. Zinka imponerade mig, en riktig "klippa" spåret gick galant, likaså platsen och budföringen hette riktigt duga. Men sen blev de Lydnad där intresset slocknade.
Här blir det att ta paus från Lydnaden och när vi startar på nytt, så får vi kempa på med den.
Nu har vi en Appell till i Lessebo 16/4 . Sedan blir de vila för min ÄLSKADE "ZINKA".


Poängen finns under Zinkas resultat.

20101113 Blev Zinka GODKÄND i Appellklass spår med 166 p. Hon hade 10-10 på spåret. Hon gjorde en budföring som hette duga. Fast de blev tjuvstart. Lydnaden hade vi inte riktigt klart så poängen blev där efter 166p.

20101114 Tävlade jag med Allegro i Appellen i Växjö. Hon blev Godkänd med 205.00p Hon missade första pinnen på spåret.

Jeanette och Zurna/Lilo

GRATTIS !
 2009-08-15 Jeanette och Zurna/Lilo till uppflyttning till Lyd Klass 2 med fina 179 p och en 2:a placering av nio ekipage´

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Helena Carlsson | Svar 18.06.2012 22:37

Vad fina vi är eller hur matte ?? Han ä så stilig & duktig, vi fick ju fint väder också...

Helena Carlsson | Svar 21.11.2011 07:58

Tack Inga, men dina hundar är så snälla o goa att ha o göra med ! Så fint trodde jag inte att hon stog, ser ju underbart ut...
Kram

Helena Carlsson | Svar 18.09.2011 23:42

Ja visst ä vi fina, hihi. Han ä så duktig trots löpande tikar som ä så spännande & du Inga ä duktig med kameran ! Kram o tack för idag...

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.06 | 14:59

All lycka till

...
19.01 | 17:11

C
Colliekärt Tack Inga för samtalen pratet om hundarna och din vänlighet alltid.Hörs

...
22.01 | 10:52

Ni är jätte duktiga!! Grattis!!! Kram / Jeanette

...
17.09 | 14:58

Kul att läsa om Lord Lycka till med dina nuvarande collies!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS