Dagbok

LORD OCH SIKU

Den 6/7-2015 jag vill bara skriva några rader ,för att förklara för er som läser här .

På kort tid har jag förlorat två ÄLSKADE Collie pojkar .Lord och Siku . Siku i oktober 2014 och Lord i April 2015 . Detta gör såååå enormt Ont . Å , de är två tomrum i mitt hjärta . Å dom gör såååå ONT . Tårarna rinner ofta ner för kinderna . Å , jag önskar jag kunde dra tillbaka tiden .Siku som bara fick vara med i 6 år . Å , Lord fick vara med i 11 år . Å, man kan säga att han fick 4 år till godo . Lord va ju sååå sjuk .Men vi lyckades att rädda han .

Man ska ju vara stark , när tiden är inne för våra vänner att vandra vidare till hundhimmlen . Men denna tid på Djursjukhuset , som man sitter å pratar med dom å talar om att allt ska bli bra . Å, man vet !!!Dessa stunder tänker man ju tillbaka på . Å, vad ledsen man blir . Ja , detta är baksidan av att ha dessa fyrbenta vänner . Livet går ju vidare . Men i Hjärtat finns de så djupa sår .

Tiden läker alla sår !!! Stämmer de ??? Detta vet jag kommer ta en enorm tid . Å , de sliter en hoper med energi ifrån mig .

På min hemsida kommer Lord och Siku finnas kvar , på lite bilder här å där . De känns bra så .


TÄVLING I SÖK LÄGRE

Den 26/10-2014 åkte jag å småflickorna till Jönköpings Brukshundklubb .
Denna dagen skulle bli rätt så stor . Liten orättvisa mot Lilo kan jag tycka , som jag inte har kunnat träna Budföring med skott , mer än en gång . Å , mina tankar flaxar runt i huvudet , hur ska jag göra ! Ja, de jag vet är att Lilo har en kanon budföring utan skott , å de har jag ju tränat några gånger .
När vi kommer fram till klubben , går jag in å anmäler oss . Sedan  tar jag ut mina underbara flickor, så dom får kissa . Jag går över appellplan , så Lilo får känna att hon varit där innan .
På schemat stod de Platsliggning med skott förs , sedan lydnaden. Å efter de budföring med skott .
Ja , jag måste säga att Lilo är en riktig klippa : Nu är de andra gången jag lägger henne på plats med skott . Vi har nummer 4 ,av fem . Så Lilo har en hund på varje sida om sig . Första skottet stutsar hon till lite , sedan går hunden upp som ligger på hennes vänstra sida . Hon springer efter en keps ., som blåst av en av domarna . Hennes husse vrålar som en stucken gris . HIIIT . Ja ,då går nästa hund upp , som är på hennes högra sida . Ja , hur ska vi ro i land detta tänker jag .
FRÅGA MIG OM JAG ÄR STOLT !!!!!!!!! JAG LOVAR ATT SVARA . DE ÄR JAG !!!!!!!!!!
Älskade Lilo , du är en KLIPPA !!!!!!!!!!!!!
Lilo lägger på sig mycket av skotten , å jag märker detta . Å jag känner en enorm ledsamhet , jag vet att lydnaden kommer gå åt Helvete !
Älskade Lilo , jag vet att du försöker med allt du kan , men de blir för mycket.
Ja , så va de budföringen , som jag hade bestämt att vi skulle göra idag . Vi hälsar å gör våran sermoni hos mottagaren . Å , där jag ska sätta Lilo ärde en enda jyttje bad . Domarna säger sätt henne längre fram , men de är samma skit där . Lilo springer sin budföring med skott å vi kammar hem 8-8 poäng . Matte är så glad så de finns inte ord .

Resultat under Zurna resultat.

ÄLSKADE LILO

TÄVLING LÄGRE SPÅR

2014-09 07 Bar de iväg till Nässjö , Höglandets BK . Lägre Spår skulle vi tävla i jag och Cittra . Jag hade inga förhoppningar alls , för jag hinner inte träna spåret så mycket som jag känner för .
Men denna omgången som jag tränat spår , har Cittra markerat pinnarna betydligt bättre än i våras .Lydnaden är hon riktigt duktig på , så den va jag inte orolig för . Bara platsen , ja dum som man är står man å tänker tillbaka på vad som hände förra året . Ja , de hängde på 30 sekunder , ja de va de kvar på platsen . Å , då gick Cittra upp . Annars hade vi kammat hem Uppflyttning och Klass vinst .
Ja , visst !!! Om inte " om " fanns .
Ja till dagens tävling , vi blev Lotsade ut till våra Spår , jag hade spår 7 . Å , tror ni inte att mitt spår va på samma ställe som förra året , fast på andra sidan .Lite kul ! De va en riktigt trevlig spårläggare , å han förklarade för mig hur han hållt i pinnarna å hur han med handen följt med ner när han lagt ut pinnarna . Detta kändes bra . Ordning och reda .
Cittra är riktigt taggad i bilen efter de att jag hade ute henne för att kissa . Domarna kommer lite tidigare än de skulle . Men de va ju bra så vi fick starta . Ja lilla Cittra va ju så taggad , Cittra gör ett kanon påsläpp spår . Sedan dundrar hon iväg , hon markerar pinne efter pinne . Å , jag känner en sån stabilitet i markeringarna .SKÖNT !!
Spåret innehöll mycket olika terräng , granskog , tallskog , torr mosse med högt vuxet Skvattram , blöt mosse .
Cittra reder ut spåret KANON , å matte känner en enorm GLÄDJE .
Jag ringer till min syster på vägen till , Brukshundklubben å berättar hur de gått i spåret . De är ju June som hjälpt mig med de mesta , till denna tävlingen . Spårläggning och Skott träning !

TACK JUNE FÖR DIN FINA HJÄLP !!!

UNDERBARA CITTRA

BESÖK MED HELA ORKESTER GÄNGET

Den 18/8-2014 bar de iväg till Jönköpings djursjukhus . Den årliga vaccinationen . Detta besöket har Cittra betalat för en feloperation . När de opererade bort Cittras analsäckar i onödan .
De känns så bra att kunna gå in på djursjukhuset med alla sex samtidigt . Jag har ju inte några problem med de . De tar ungefär 5 min att väga alla sex för mig å skriva upp detta på en lapp .Jag känner en enorm glädje å framför allt en stolthet , att sex stycken kan uppföra sig så enormt bra.
När vi kommer in på besöksrummet , kollar Zinka igenom hela rummet . Bordet , pappers korgarna , handfat , skrivbord ja allt . Zinka faller riktigt tycke för veterinären och sköterskan . Ja, jag har alltid sagt att de är något speciellt med Zinka .
Veterinären lyssnar på hjärta och lungor å känner igenom alla . Allt går så bra ,men alla mina hundar har gått upp i vikt . Allegro ska jag behandla hemma , hon har ett hål in jämte klon . Som jag måste hålla rent och under uppsikt .
Å , Lord ska få ett eget besök om någon vecka .

Jag har ju lyckats nu i snart tre år att kunna hjälpa han via maten . Att hålla hans avföring i lagom konsistens . Men nu börjar de bli jobbigt för han igen .Så han ska ultra ljudas för att se hur de ser ut inne i .

LILO HAR HITTAT FIGGE

TÄVLING I SÖK I SÄVSJÖ

Den 2014-08-03 åkte Lilo och jag till Sävsjö , för att tävla i lägre sök . Matte va glad att samlingen va inte förrän 10:30 . Riktigt trött Matte idag !! Å , när vi gick ut till bilen , så va de ju redan riktigt varmt .
Tanka bilen , å frukost på Statiol . Mot Sävsjö .
Vi va 6 ekipage i Lägre sök å Lilo å jag fick start nr 2 . Klockan va nog 11:30 ca när Lilo å jag fick köra vårt sök . Denna SOL varför ? En olidlig värme för våra hundar .

Jag lägger ner Lilo utan för rutan , stanna kvar . Medans vi går fram å kollar rutans hörn å lite förklaring från tävlingsledaren ( Linda ) . Jag börjar att skicka Lilo till vänster , hon går ut riktigt dåligt . Alla hundar utom en , hade gjort likadant som va innan . Jag ropar in å skickar ut på höger hörn , de tog en liten stund , men här hittade hon en figge som va helt dold . Idag kände jag att Lilo höll sig bra jämte min sida ut till stigen efter figgen . När hon inte gör de , gör jag en helt om å säger fot . Detta har gett resultat . Nästa skick åt vänster , hon går ut riktigt på djupet å efter en stund , markerar hon med sitt skall .Hennes skall idag har varit lite glesa . Men i denna värme bryr jag inte mig , dom va vägledande i alla fall .Här hittade hon en halvdold figge , å Matte blir så glad , hon står på ett fint avstånd till figgen .Vi plockar fram figgen å vi går efter han in till stigen : Duktiga Lilo håller sig så bra vid sidan . Värmen tar hela tiden 30 grader i skuggan . Jag skickar åt höger , här trodde jag inte att hon skulle gå ut alls . De gjorde hon , men en dålig trav uppför branten. Men hon går ut på djupet .Jag ropar in , å hon åtlyder mycket bra . Skickar en gång till åt vänster , även här går hon ut bra . Men ingen figge ! Den siste figgen sitter i högra hörnet . Å Lilo har cirkulerat runt han , men missat honom .
Jag kan ju inte vattna Lilo på stigen för hon tar inte emot de . Mycket varmt ! Å, Lilo har arbetat på KANON . Hon har ju också fått skalla i värmen !

Resultat under Zurna Tävling !
LILO ZINKA CITTRA

TÄVLINGSTRÄNING I PÅ SÄVSJÖ BK

2014-07-27  Tog jag med småflickorna till Sävsjös Bhk , här skulle de bli tävlingsträning . De va Vetlandas BHK , Njudungs Bhk , Sävsjö Bhk och Gislaveds Bhk .Vi va 10 ekipage ' som skulle hjälpa varandra .
De va en riktig varm dag , Lilo å jag fick starnr 8 . Jag hade några funderingar på hur jag skulle tagga Lilo för att hon skulle med mig gå in på appellplan å göra ett fint linförighet .
Jag börjar med positionsövningar , där efter gjorde jag skallmarkeringar på mig , som jag lärt mig . Hon går igång till 100 % . Hon gör ett riktigt fint linförighet , sedan tycker en på plan att jag ska koppla loss å köra fritt följ . Å , detta går ju så bra . Hon är med mig i linförighet och fritt följ , å de känns så underbart . Sedan en inkallning . Lite dålig fart, hon kan bättre !!! Jag gör om , då kommer hon å går efter mig . Ja , matte hade säkert varit otydlig i sitt stanna kvar . Gruppen och jag löser detta . Kryp , nästa moment , hon har ett ljud , men hon kryper som en Gud . Gör om , tar tag i nacken på henne , talar om att detta är inte godkänt med ljud . Hon kryper som en Gud igen med ett litet ljud !!! Skit samma tycker jag . Får också lite tips av Orwar , jag gillar hans Tips !! Tycker han är mycket duktig person !!! Sedan apportering , Lilo ser inte vart apporten hamnar . Gräset lite för högt . Så hon väljer att hänga på Orwar när han går av plan , eller till rutan också som stod uppställd . - Ja , allt för att göra matte till lags .Lilla Lilo , du kan ju detta . Jag vänder åt andra hållet å kastar å då går de bra .
Underbara Collie hund !! Sedan fikar vi å resonerar en hel del . Vi kommer fram till att ett platsliggande med skott skulle vi göra .
Ja , nu gick tankarna !!!!! Skulle jag lägga Lilo på en platsliggning mellan två hundar . Så som vi kämpat med skott nu ett helt år . " Ja , ni som läser på min sida , vet vad Lilo gått igenom " För att inte prata om vad matte gått i genom . Bara ett krossat hjärta !!! Men vad gör väl de  !!! De finns väl nya att köpa på internet !!!
Jag läger Lilo på en platsläggande med skott . Hon vill lägga sig på dom andras kommando , men jag sätter upp henne igen . För jag vill att hon åtlyder mitt kommando . Hon lägger sig å jag har henne i koppel för att .Å jag står bredvid henne under alla skotten , jag går inte ifrån . Jag har min blick bara framåt, jag tittar aldrig på henne , men jag ser lite att hon försöker att ta kontakt med mig , men jag tittar bara framåt . De första skottet reagerar hon på , men bara att hon visar att hon hört att de skjuts , sedan går de bara bättre och bättre . När den sista minuten har gått å alla ekipage' går till sina hundar : Sätter jag mig ner , belönar med en riktig JACKPORT . Hon får äta upp halva påsen med korv , å hon njuter riktigt .
Nu är de så här att när jag började att träna skotten efer händelsen i Eksjö . Så ska ni vita att Lilo tittade inte ens åt korven . Hon va så låst i detta med skotten , så hon kunde inte ens äta sitt godaste godis ! KORV !!
Gissa om matte känner en riktig LYCKA idag !! Hoppas nu att vi är på rätt väg ! Vi komer att fortsätta att träna skott precis som innan , å jag kommer att skynda långsamt .

Efter detta så tränar jag Cittra i Lydklass 3 . Å Zinka i Lydklass 2 . Vilka energier till hundar jag har . I denna värme . Denna dagen har varit en LYCKOSAM dag .
Älskar er !!! Mina UNDERBARA !!! 
Syrran , Lilo och Siku

UTSTÄLLNING I RONNEBY

Den 6/7 - 2014 Denna dagen har jag sett fram emot .Vi åkte Syrran , Jag , Siku och Lilo . Lilos första utställning i hennes liv . Ja detta skulle bli riktigt spännande .Siku hade jag först tänkt låta vara kvar hemma , för hans hormoner sitter inte där de ska vara . Jag har ju två löptikar här hemma . HÖGLÖP !! mycket JOBBIGT  för den stackarn .Men han får följa med , men jag räknar inte med något pris idag . Jag sa till syrran att så kan de bli . Inte roligt att gå in i ringen å få ett Good eller sämre . Men killen skötte sig någorlunda , de gick att ställa han , å de gjorde jag själv . Fast han ställer ju upp sig så fint . Lilo ! Ja Lilo hur skulle detta gå ! Du är ju Blue Merle , fast riktigt övertecknad svart . Såååå spännande !!


Jag blir så glad när man är på utställning . Å de kommer hur mycket folk som helst . Å en beundran utan dess like av Siku . Med alla UNDERBARA KOMMENTARER . Man blir så glad . Folket älskade Siku . En kommentar : Precis så ska en Collie se ut som han . Han är sååå snygg , söt , vacker ja , jag blev riktigt rörd !!! Tur att syrran va med å tog hand om pratet å all beundran i alla åldrar . Känslig som man är . Å , sååå stolt över båda två Siku och Lilo.

Fortsättning följer på hundarnas respektive sidor .
 
CITTRA

SPÅRTRÄNING MED CITTRA

Den 7/4 -2014 .
Nu har jag tagit upp spåret med Cittra igen . Fyra spår har jag lagt till henne . Två har jag gått själv , ett har syrran gått och ett har Bettan gått .
Cittra älskar att spåra , när hon är för het glömmer hon att markera en och annan apport , spåret väger guld för henne . Någon enstaka gång har hon tappat spåret , detta ser jag bara som positivt , Då står jag stilla och bara läser hund .Hon kampar med pinnarna och låter samtidigt som ett litet Lejon . Ja , hon är så mysig att gå bakom . Å när hon lägger an med sitt kampande med pinnarna dom små , får man passa fingrarna .
En energi som heter duga både när de gäller pinnarna och spåret . Hon älskar detta arbete .
SKOTT TRÄNING

HOPPAS ORKEN RÄCKER TILL

Detta året kommer vi att kämpa på med Lägre sök , Lägre Spår, lyd 2 och lyd 3 .
Lord är riktigt pigg nu , så kanske en högre tävling i spår . Ja . vi får se vad tiden utvisar . Förhoppningsvis några viltspår till Siku och lite appellspår till han också .Appell även för Allegro .
Jag har ju även startat upp Cittra i Söket å de går ju så bra .
När de gäller Lilo kommer vi vara ute och tävla även att vi inte har momenten färdiga i Lyd 3 . Å , så är de lite med de andra också .

MEN VARKEN JAG ELLER HUNDARNA HAR LOV OM MORGONDAGEN !! SÅ VI KÖR PÅ !!

CITTRA KOLLAR EFTER FIGGE

VI TRÄNAR

Den 30/1-2014 vi tränar på . Jag har varit med småflickorna i Atomhallen några tillfälle . Jag tränar Cittra i Lyd 2 , Lilo i Lyd 3 och Zinka i Lyd 2 .
Jag har aldrig hållt på med att träna Lyd 3 , de är många moment som skall till . Lilo kan alla momenten relativt bra , å hon blir bara bättre och bättre , fast nu har jag fått en hel del ljud i henne . Vilket gör träningen en aning svårare ,annars är hon ju en fläkt i sig själv . Fria följet älskar ju både hon och jag , å hon är så duktig .
Cittra va jag lite orättvis emot , vi va ju och tävlade i Moheda bollhall . Vi fick några tjuvstarter och rutan bara 15 poäng . Ja , ja kanske ska man träna mer än tre gånger innan tävling . Men jag känner en glädje att hon bryr sig inte om hur mycket ljud de än va i hallen .
Zinka är en fläkt som heter duga . Hon har fart i de flesta momenten i lyd 2 , men här har jag också ljud .
Jag har börjat att hjälpa henne mycket mera när vi tränar . Hon behöver de . Å , då minskar ljudet .

SÖK I SKEDE

I dag den 5/1-2014 tog jag med hela Orkester Gänget på en lång skogspromenad . Jag brukar alltid se till att göra de när jag vet att gänget ska ligga i bilen medans jag tränar sök . Dom blir så lugna då å matte mår bäst när hon vet att alla har fått springa av sig å ha roligt . Vi hade också korvletande innan vi hoppar in i bilen ,för att bege oss till Skede Brukshundklubb för sökträning , med Cittra och Lilo .
Matte kände en trötthet i kroppen idag , med tanke på sökträningen i går också .Men vad gör väl de , man mår ju sååå bra av att veta att man rört sig så mycket , å så somnar man o vaggad .

Fortsättning följer i tränings dagboken . Välkommen att läsa !!

TIDIG MORGON

Den 4/1-2014 ringde väckaklockan 06 :30 , idag skulle de vara sök hos Birgitta Petersson , vi var sju stycken . Å de roliga va att de va två flickor och deras pappa , tre nya entusiaster . Dom startade upp med en valp på 4 månader . Flickorna hade inte tränat sök innan , men så lyhörda dom va . Å , alla tre var riktigt duktiga figuranter. Å , de lyste med sin energi .
Vi vallade upp ungf 150 m idag .

Kaffe med dopp , bjöd Birgitta på efter sökträningen , å då passade vi på att resonera igenom vårat sök .
Ett stort tack till alla duktiga figuranter , ni är GULD värda !
Birgitta , Gilla , Ing-Marie , Roland , Maja och Sara !

FORTSÄTTNING FÖLJER I TRÄNINGSDAGBOKEN , VÄLKOMMEN ATT LÄSA !!!

LORD SIKU LILO CITTRA ZINKA ALLEGRO

NYÅRSAFTON

Ja , ha då har vi firat in de nya året 2014 . Ja , de ä r ett jäkla firande med allt möjligt .Rent ut sagt en fasa för våra fyrbenta vänner , både hemma och i skogarna .
Man blir less på allt smällande som alltid är på Nyårsafton , här i kvarteret där Orkester Gänget och jag + gubbe bor . Startade man upp redan kl 19 : 00 .
Vi brukar alltid se till att våra hundar är riktigt rastade och mätta . Detta året tror jag att folk var ifrån vettet . Den ene ska vara värre än den andre till att fyra av .
Mina hundar har varit fantastiska till att ta detta med ro .Så jag känner riktig glädje att vi fixade detta !!! Känns som vi vunnit högsta vinsten på en lott .
Ja , nu går vi vidare å startar upp år 2014 . Hoppas att vi får hålla oss friska detta året . Å , att matte orkar att träna och tävla sina underbara Collie Långhår .

NU ÄR DET SOM VANLIGT IGEN , MEN VA SUGEN JAG VARIT . FÖRSÖKT LURA MATTE MÅNGA GÅNGER.

LÖP

Den 2 / 1-2014  Siku stackarn har haft de riktigt jobbigt i 5 st veckor nu . Alla fyra hundflickorna har Löpt . Detta kan man ju säga att år 2014 startar bra . Nu kan vi ut på tävlingsbanorna i ett halvår framöver .

HEJA , HEJA , HEJA

CITTRA LILO ZINKA

KÄNNER EN SÅDAN LYCKA

Den 14/12-2013 åkte jag och mina älskade Collie till Lessebo för att träffa dessa underbara människor där . Ja de är Collie människor ut i fingerspetsarna , å detta känns så bra att få vara i deras träningssällskap .

Tack Lena , Sonny , Åse å sedan va de två flickor med också .En dotter till Åse och en kusin till dom . Å dessa underbara Collie !

Tack till er alla ! Syns snart igen !!!


Uppdaterat under träningsdagbok !
JO DÅ ,DENNA RIVSTART HAR HON I SKOGEN Å.

SAMMA DAG I LESSEBO , MEN NU LILOS TUR

Lilo blev lite snopen när de inte va hennes tur först , alltid har de ju varit de . Lilo är så taggad ! När jag värmer Lilo å ska kissa henne , så känner hon lukten av Sonny som går ett spår som jag har gått till Sacki , å på andra sidan hör hon dom som tränar sök . Ja hon blir såå taggad av detta , lilla Lilo , lilla energifulla Collie flicka .
Ja så va de ju Lilos tur , sååå lycklig hon va ! I dag la jag Lilo ner utanför rutan medans två figgar går ut . På ena sidan under snitsel hörn har Lotta satt sig . Jag springer ut när Lilo skallat en liten stund . när jag kommer fram till Lotta tar jag Lilo till mig , vänder huvudet åt stigen på Lilo när jag satt henne vid min sida . Lotta får komma fram till Lilo och belönar henne där . Detta går jätte bra ! På vägen in talar jag om för Lilo att hon ska gå vid min sida . Så fort hon går före mig , vänder jag mig om för hon ska slippa dragningen till stigen . De känns så bra när hon åtlyder mitt kommando HÄR. Ja Lilo vill hälst bestämma att hon ska bara springa iväg när vi är på stigen , jag häjdar inte henne mycket alls , men hon får andas ett par gånger innan hon sticker ut . Här ute sitter Åse , Lilo har att göra en stund , men finner Åse . Där hon skallar riktigt ordentligt, på denna sidan , går Åse framåt i rutan å när hon stannar , ropar jag Lilo ! Här är jag . Nästa sida lika dant , jag hämtar , sätter Lilo jämte mig med huvudet riktat in till stigen , sedan kommer Lotta och belönar henne . jag tränar spiraler med Lilo på vägen in för att se att hon åtlyder mitt HÄR . De går ju så bra . Andra sidan har hon en aning problem , för i gropen som Åse sitter i , ser och känner inte Lilo att hon är där . Så om jag uppfattade Åse rätt , så hoppade Lilo på Åses rygg i gropen å hon blev en aning förvånad ! Lilo kommer när jag ropar , här är jag . Å när hon är på stigen , skickar jag på andra hållet , där Lotta sitter , full energi ut , men Lilo får använda sin näsa riktigt mycket här . Men hon löser sin uppgift å hittar Lotta . Här springer jag så fort jag bara kan , ut till Lotta , å när Lilo ser att jag springer tonar skallet ut .Jag går för att då kommer hon igång igen med skallet . Samma här Lilo får komma till mig , sätta sig med huvudet riktning in till stigen , Lotta kommer fram och belönar , å går framför oss in till stigen .Här kollar jag Lilo om hon åtlyder mitt HÄR , nä inte riktigt , jag stannar och sätter henne när hon vill dra iväg fram . Men jag tycker att hon fixar bra . Lena säger till mig att jag ska inte tjata mer på henne med kommando , använd bara korv i handen ! Åse ligger kvar i gropen som Lilo hade lite svårigheter med , just för att hon skulle få reda ut detta , Lilo reder detta å hon hittar Åse , men skallet sitter lite inne , så Åse hjälper henne just för att Lilo hade lite problem med detta . Vi avslutar med en springare, de är Lotta som springer , å Lilo skallar som aldrig förr .

Nu vill jag tacka alla figuranter för ett mycket gott arbete .
Tack Lena , Lotta , Åse och Sonny ,
Nästa till klubben för att fika å prata igenom träningen .
FINA CITTRA

SÖKTRÄNING I LESSEBO

Den 23 / 11 - 2013 tog jag med hela Orkestergänget till Lessebo för att träna Sök . Lilo har ju haft en olydnad på tävling i söket , å nu rättar vi till de . Lena har såå mycket bra träning att tillföra mig och Lilo , så de känns så tryggt att få hennes hjälp , så man slipper en massa bakslag . Å de bästa med dom jag tränar ihop med i Lessebo , har mycket kunskap om just vår älskade ras Collie Långhår .Mycket tävlingserfarenheter i söket !
Så matte känner en trygghet.
Denna träningsdag blev på ytterligare ett nytt skogsställe som inte Lilo och jag har varit på i varje fall .
I dag fick Cittra träna sök också , de är 1 ½ år sedan hon tränade sök , å då körde jag rulle på henne .Men idag utanför rutan när jag värmde upp henne , la jag armarna i kors och kramade å skakade lite , jag hjälpte henne på traven , jag sa skall , sedan va hon igång med ett riktigt grovt skall . Hon är en sådan energi å hon är en god lyssnare till mig .Jag jag blev så glad . Innan vi går in i rutan tar jag på henne sitt tjänste täcke , sätter henne en stund , en liten början på lydnaden . Hon får se när de första figgarna går ut . Hon är riktigt taggad , ja hon gör näst intill rivstart, å hon åtlyder mitt kommando sök . Full energi ut till Sonny , han får igång lite skall , sittra har lite svårt att vara kvar. Nästa sida gör Lena en titt upp , Cittra springer energifyllt ut till henne , men vänder å kommer tillbaka . Jag följer med Cittra ut en bit så hon får komma till Lena igen , denna gången går de lite bättre . På andra sidan är de Sonny igen , Cittra skallar bara några gånger , sedan kommer hon in till mig . Att skalla hos figgarna , har vi startat med idag , jag körde ju Cittra på rulle när jag startade med henne . Cittra känner en liten press att behöva sitta där hos figgarna och skalla .Men vi ska ju träna på detta .Vi gör tre skick till å Cittra sköter sig riktigt bra. Cittra har full fart ut till figgarna , en energi som man mår så bra av att se .
MIN ÄLSKADE ALLEGRO

TÄVLINGSTRÄNING I GISLAVED

Den 16/11-2013 TÄVLINGSTRÄNING I GISLAVED .
Tidig morgon , denna dag skulle bli Allegros egna , inga valpar med i bilen. För vi åkte med Bettan , så Allegro hade sällskap av två Schäferhundar i stället.

När vi kommer på plats så får vi tala om för en som heter Karin , vilka moment vi behöver träna på. Jag sa att vi behövde träna på Linförighet , fritt följ , hopp och apportering .
Allegro blir lurad hon tror att detta är tävling , jag korriskerar henne när hon börjar bita i min jacka . Å jag talar om för henne var skåpet ska stå . De tar en stund innan hon varvar ner. När hon varvat ner, tar hon till skallet i stället. Jag talar om för henne att hon ska vara tyst, men inte. Detta tillfälle vinner jag bara 2 poäng av 10 , hon vann 8 .
Jag får göra om linförigheten efter en stund , då vinner jag flest poäng . Detta känns ju så skönt när de fungerade en liten stund .
Matte är glad efter dagen , å Allegro är riktigt trött efter dagen.

MIN ÄLSKADE ALLEGRO .
MIN ÄLSKADE LILO

LITE TANKAR

Den 9/11 -2013 .
Tävlings säsongen börjar gå mot sitt slut .Nu har vi hållt på att träna sök i ca 1½ år. Söket är en mycket trevlig Bruksgren , men facit i hand så skulle man nog behöva träna mer än en gång i veckan . Å detta är inte lätt att få till .
I dag på tävlingen har Lilo en olydnad som heter duga. Fast i de stora hela så jobbar hon på riktigt bra på djupet . Första figgen hon hitta ligger i en kista , ser de ut som . Hon markerar mycket bra med sitt skall , men när figgen kliver ur , fortsätter hon att skalla . Vilket hon inte ska göra .Nästa figge på andra sidan , ligger inte alls långt ut . Man ser på Lilo att de finns något på nära håll att skalla på . Här slutar hon inte heller att skalla när figgen går upp .
Ändå att Lilo är olydig , så kan jag känna en riktig glädje , att hon springer ut de flesta skicken på djupet . Vi missar en figge , å Lilo känner den när tiden är ute.
Olydnad 2 figgar - Olydnad 2 figgar.

Ja sedan bär de iväg till klubben där vi ska köra lydnaden .
Ja då är vi här igen , avstår Budföringen och Platsen ! Känns sååååå förbannat tråkigt .
Å, man får ju trösta sig med att idag åker jag inte ifrån stället . Vi är kvar för att lyssna på SKOTTEN !!!
Lilo spänner sig på första skottet, när hon lugnat sig , klickar jag och belönar med KORV. Efter de kampar jag med henne . Hon fixar att höra på skotten , å jag gör lika för varje skott .
Idag va mitt MÅL !!! Att vi skulle blivit GODKÄNDA ! Men när man inte ens törs chansa att vara med på Budföringen, å bara två figgar å superdåligt resultat, så är de inte så lätt . Lilo är i varje fall rätt kol på lydnaden . Å de vi inte har tränat på så mycket , visar ju sig ännu mer på tävling .
Ja , ja !!!
MIN ÄLSKADE LILO VI ROR NOG I LAND SNART !!!

ORKESTER GÄNGET

KÄRA DAGBOK

Den 20/7 -2013 Jag vill bara berätta , att jag håller på att träna mina hundar just nu i Sök Lägre , Lyd 3 ,Lyd 2, å om några veckor plockar jag upp spåret med Cittra igen för att för hoppningsvis komma med i någon Lägre Spårtävling . Jag hade ju turen att komma med i Forserum för ett tag sedan, men Cittra Löpte.Jag kommer att gå en Rallylydnadskurs i Sävsjö med Zinka . Hon bara älskar ju detta , å för hoppningsvis tävlar vi i detta också framöver .Allegro håller jag på att träna i Appellen för att , min önskan är sååååååååååååå stor att få klara den med Allegro , hon är ju en energi som heter duga . Allegro är en sjukt bra hund . Men jag tror hon har varit alldeles för svår hund för mig.Å de är säkert jag själv som sabbat detta . Å sedan hoppas jag att jag kan ställa Siku någon gång detta året, vore roligt att få denne underbare Colliehane Fullcertad . 
Å , de som hände Lilo på Budföringen i Eksjö som jag tror att ni läst om här på min Hemsida . Så hoppas jag bara på ett Godkännande i Söket . Zinka är ju en fläkt som heter duga i skogs spår, hon är en damsugare , men vi får väl lägga lägre spår på hyllan med henne , å fortsätta våran vandring uppför , nästa år.
 
SLUTET GOTT ALLTING GOTT

LÄGRE SPÅR PÅ NJUDUNGS BK

Den 9/5-2013 åkte Cittra och jag till Njudungs Bk Lägre Spår stod på tapeten idag . Så igår kväll kunde inte matte somna , för Cittra har bara gått över pinnarna . Inte ens visat ett uns markering . Ja , så man kan ju säg eller tänka. Vad skulle jag där och göra !
Fick tips av två Collievänner hur jag kunde träna sista veckan - ja hör och häpna , jag tränade sista veckan . Å visst måste man de för att försöka lösa ett problem någorlunda .Rådet jag fick gjorde jag två gånger . Ja visst va de spännande idag hur de skulle gå.
Lydnaden , Budföring med skott och Platsläggning med skott hade jag ingen oro över.

De körde ut oss till spåren 08:15 å mitt påsläpp blev 09:08 .Cittra gör riktigt fint spårupptag . Å , hon markerar första pinnen å kommer halv vägs in till mig, gissa om matte blir glad , vi tuffar på å Cittra markera alla små pinnar å håller sig bra i spårkärnan, tills vi kommer ner till vägen . Skriker personen som gått på sitt spår innan mig när dom är framme vid slutpinnen. Cittra blir rejält störd av detta , slutar att spåra ett tag . När han skriker har vi 50 m kvar till slutpinnen sa min spårläggare . Men Cittra tog illa vid sig, hon trodde säkert att hon gjort något fel. Så vi spårar vidare 300-400m åt andra hållet . Hon hittar en liten pinne som hon troligtvis inte känt innan . Å man ska ju lita på sin hund , men jag börjar ana oro efter ett tag , å jag känner att tiden försvunnit. Jag vänder Cittra åt de hållet som hon slutade att spåra . Min spårläggare går på vägen , å jag frågar om vi har någon tid kvar, men vi har överskridit tiden rejält . Men Cittra spårar oss fram till slutpinnen å här får hon mycket korv.

Alla bitar ska ju komma på plats - å visst är de tråkigt när sådant här händer. När man har oroat sig för markering av pinnarna . Ja , visst är man glad att polletten ramlat ner kanske . Å vi har full pott med pinnar in till spårläggaren.
Men i ärlighetens namn blir man ju så LEDSEN . När de börjar så bra å Cittra är ju SUPER på att hitta pinnarna.
FEM FINA PRISER

ÅRSMÖTE

Den 9/2-2013 va de Årsmöte på Vetlandas Brukshundklubb . De va ett trevligt årsmöte , å de bjöds på smörgåstårta som va riktigt god .
 - Jag hade lämnat in fem uppflytningar som jag fick fina priser för.
Två i Lydnadsklass och tre i Bruksklass .

GRATTIS !!!    CITTRA    LILO     ZINKA
Ni är tre underbara Collieflickor att arbeta med .
Matte är så STOLT !!!!
CITTRA

CITTRA

Den 6/2-2013 Ja ha då ska Cittra och Matte prova på Lyd 2 . Matte har anmält två tävlingar å detta kommer bli så spännande . Denna lilla Collie flicka har ju visat framfötterna förra året. Å de kändes som hon aldrig slutade överaska Matte . Cittra känns trygg och stabil att tävla med å de har gjort matte trygg också .Nu har vi börjat få till fjärren relativt bra. Å rutan fixade hon mycket bra idag. Känns bra !
  - I morgon kör jag ett hårdpass med henne .Ihop med mina träningskamrater .

LILO

LILO HALTAR

Den 1/2-2013 åkte jag med Lilo till Jönköpings Djursjukhus . Lilo har haltat i fyra dagar, de började efter de att vi hade gått våran långrunda i skogen, som vi näst intill går varje dag. Ja mina 4 hundungdomar springer ju som skollade troll. Nu är de ju så att de har gjort likadant i fyra år. Inte Lilo då , men i ett år. Ja olyckan va framme just den promenaden . - Tankarna snurrar i huvudet på en, men beställning av tid till Jönköping blev de.
Veterinären kollar igenom Lilo , hon får gå fram och tillbaka , han känner igenom henne . Å jag talar om att trampdynan uppe på benet , har hennes bror och hon själv slickat på. Lilo har ett hål i trampdynan , som han spolar ur. Men för att vara på säkraste sidan, så röntgar man Lilo också. Veterinären tycker Lilo är en fantastisk patient . Så han tycker att vi struntar i att söva henne. Man tar en bild åvan i från och en på sidan. På varje framben, man kan inte hitta något som sitter kvar. För Lilo har troligt vis fått i någon pinne eller annat.
- Lilo går nu på antibiotika i 7 dagar. Å hon får ha krage på sig .

Idag den 4/2 har jag varit hos Josefine Abel , de va meningen att Lilo skulle få masage. Men Josefin tycker att vi hoppar över tills Lilo är bra ! Josefin kan känna att Lilo har svullnad mellan sina tår ben. Ja nu är de bara att sköta den lilla Collieflickan, riktigt bra. Så hon får friskna till .

TACK LENA OCH SONNY

Den 21/10 tog jag med mig mina flickor till Lessebo. Jag skulle träna sök med Lilo. Åsa en träningskamrat va oxå med. Detta skulle ju bli så spännande för jag har ju anmält till söktävlingen med Lilo den 10/11. Så Lena och Sonny hade tänkt ut en hel del när de gällde våra hundar. Jag skulle i varje fall gå in med Lilo precis som de va på riktig tävling. Vi pratade en hel del innan och vi fick förklarat till oss hur de går till på tävling. Å efteråt, fick vi höra vad vi skulle träna p¨å till tävlingen. HEMLÄXA , å detta blir ju en utmaning i sig. För vi har ju inte samma läxa !! Lena och Sonny kom på såååå bra läxor, å de löste ett problem som Åsa hade med sin hund. Ja, man bara häpnar. Lena är ju såååå cooool. Hon sa : Låt mig tänka !!! Å, visst fick hon de ! Hon löste Åsas problem som en dans ! Härligt ,härligt !! Fika på klubben , å en massa hundprat. Å de är ju så härligt att höra deras tävlingshistorier. Dom är ju sådana Collieförare ut i FINGERSPETSARNA. Efter fikat körde vi igenom varandra i lydnaden, budföring och platsliggning. Å vi åker hem med mycket kunskap och framför allt en LYCKA man inte kan beskriva med ord.
TACK LENA OCH SONNY ÄN EN GÅNG FÖR ERAT HÄRLIGA ENGAGEMANG. NI ÄR GULD VÄRDA !!!!

TÄVLING I SKEDE

Den 16/10-2012 Ja jag tänkte berätta lite om tävlingen med Allegro.I lördags fick Allegro tävla Appell Spår , Zinka har ju blivit uppflyttad. Skede bk va snälla och fixade  att jag kunde vara med me Allegro . Ja,jag la tre spår den veckan till henne, de gick relativt bra. Lydnaden, ja den kan hon om hon vill.
De började redan i spåret när domarna kom å dom andra, hon gick inte ut alls bra, hon vallar i spåret hela tiden hon missar första vinklen å börjar ringa. Nä, detta va tråkigt att se, för hon kan mycket bättre än så, hon missar andra pinnen å sista sträckan ser jag att hon har vittring på slutpinnen redan efter vinklen. Ja, hon söker pinnarna. Allegro va inte sig lik alls i spåret. Hon kan mycket bättre. Vi fick 5 och 6 en liten och slut.
Sedan va de Budföringen , hon va sååå taggad,så hon lyfte häcken en gång vid min sida, så betygneddrag. 7.5 och 7.0. Hon springer med riktig glädje till mottagaren å sätter sig fot så fint å klappad blev hon oxå. Men man ser på henne att hon tänker , här hinns de inte med att klappas.
Ja , då kommer vi till Lydnaden, å den börjar med platsliggning. Vi va 7 ekipage å Allegro å jag hade nr 3. Man hann inte stå mer än en halv minut, så kliver både 4,5,6, och 7 upp från sina platser. Här bryter domarna. Allegro ligger kvar som inget har hänt, å 1 och 2 ligger oxå, GISSA om matte är stolt. När de brir Allegros och min tur i Lyd, så har hon redan börjat med sina dumheter. Hon lyssnar inte alls på mig. Hon tar ett bett i jackan sedan hänger hon där hela tiden i linförigheten. A , de är ju sååååå tråkigt hon kan ju alla moment å är såååååå duktig. Ja, man blir såååå ledsen för detta. Å jag tycker synd om henne oxå, för hon flippar ju ur.  Så så gick de i Lördags.
MIN ÄLSKADE ENVISA DUKTIGA MAMMA !!!!

NASSE TILL PHU !!! HJÄRTAT SLÅR SOM BARA DEN. MEN MAN ÄR VÄL ALDRIG ENSAM OM DETTA !

HUR DE KAN KÄNNAS

Den 16/9-2012 Ja då har vi fixat Appellen , å detta gör mig så glad. Jag har tävlat i Lydnad med Zinka innan i år, å vi har haft en del otur med platsen.Å, man bär ju detta så djup i sina tankar,så jag ringer till Nässjö å frågar om jag kan byta hund ! Man vill ju inte förstöra för andra å de är många poäng som sitter där. Henne jag pratar med tycker inte att jag ska byta hund, när de rotat sig så djupt i mina tankar. " Träna du på platsen denna veckan å så får jag se dig med den hunden på Söndag säger hon till mig ". Å visst jag kommer ju med Zinka. Å jag har tränat platsen med Lord och Lilo med Zinka emellan. Å de har gått så bra !
  När vi har lagt hundarna på platsliggning idag på Nässjös BK , så händer samma sak som hände i Smålandstenar. Två hundar går upp på platsen bl.a. hunden i gämte Zinka å de börjar busa. Vi bryter här säger Domarna å då börjar jag göra handtecken till Zinka att hon ska ligga kvar, å detta fungerar så bra. Omläggning å hjärtat slår dubbla slag, å tankarna far. Men gott folk ! Zinka ligger på platsen . Ja, GISSA om jag va glad ????

Å VA GLADA VI ÄR

JAG ÄR SÅ LYCKLIG

Fredagen kvällstävling i Forserum å de går ju så bra med mina flickor, Cittra och Lilo. Min älskade Cittra har nu plockat ihop 2 första pris i Lyd 1, å de är våran fjärde tävling. Å Lilo  min tredje tävling ihop å hon fixar en uppflyttning till Lyd 3.
Cittra blir de Klassvinst med å Lilo kommer på en tredje placering.Så vi har två fina bucklor med oss hem. EN RIKTIGT GLAD MATTE.
LYCKA ÄR ATT HA HELA BURKEN FULL AV HONUNG

MINA TANKAR

Den 7/7-2012  Ja, jag tog ju en kull på Deandreams Allegro Miss och Angeleyes Young Lord . Allegro har ju ett MH som heter duga , men där emot har inte Lord de. Hans är ju avbrutit. Domaren bröt. Kundskap , kundskap och åter kundskap och att vara påläst. Ingen fråga mig om jag ville bryta MH-t själv. Å jag fick ligga i sedan , jag försökte att få göra om  å jag skickar in brev å försöker den vägen gå. Men inte!! Jag överklagar, å får till svar!! Vad ska du använda hunden till. Ja, de räckte inte med att jag skrev att jag ska tävla å att jag skulle även försöka få han KORAD. Nä de gick de inte med på.Ja skit tycker man detta är. Att kempa för sin hund för att få siffror på ett papper å förhoppningar om att de skulle gått bra. Nej de har man inget för. Å att ha med sig all kundskap om allt . Hur ska man kunna de då,när man är GRÖN å man vill göra allt för sin hund eller Rasen. Nej skit va va jag fick,kempade i onödan med att skriva brev och överklaga. Jag vet inte hur man igentligen ska ta sådant här. Men finns de ingen som backar upp en i ett sådant tillfälle , så tröttnar man ju. Eller så blir man riktigt FRUSTRERAD å tänker. HÄR SKA TÄVLAS.  Å de gjorde Lord och jag. Å de gick ju så bra!!! 
Å med denna trygghet i han å denna tävlingsglädje å inga som hälst problem med skott. Så tvekade jag inte en sekund till att använda honom på Allegro, hon med ett Mh som heter duga. 
Ja, fyra avkommor med godkända skott. Tre med 1:på skott och en med tvåa på skott.
MIN TANKE ÄR, VI ÄR JU ALLA BARN I BÖRJAN. Å HUR SKA ALLA NYA HUNDÄGARE FÖRSTÅ SIG PÅ ALLT OM INGEN BACKAR UPP EN OCH BERÄTTA FÖR DOM. DE FINNS SÄKERT HUR MÅNGA SOM HÄLST SOM KÖPER SIG EN COLLIE , MEN HAR INGEN DOM KAN VÄNDA SIG TILL FÖR ATT FÅ KUNDSKAP mm.mm. Här hänger ju mycket på uppfödaren.LYCKA ÄR VAD VI ALLA STRÄVAR EFTER. 

EFTERSÖK

Den 16/6-2012 Nu har Siku och jag gått klart eftersökskursen på Roghöjdens hundpansionat.Kursen har varit riktigt givande och Siku har rett ut sina spår bra. Nu fortsätter vi våran träning med blodspår i den mån vi hinner. Matte tycker ju de skulle vara trevligt att försöka sig på de tre Öppenklasserna.Men en del träning måste till.

TÄVLING I LESSEBO

Den 9/6-2012 hämtade Jag Solan, hon skulle hänga med å kolla på tävlingen. Å sedan ligger ju Cittra så varmt om hjärtat på Solan. Trevlig resa både dit och hem. Hundprat till TUSEN. Ja de är ju så trevligt att ha denna positiva fläckt bredvid sig å prata med.
   Lilo är okonsentrerad idag om man jämför henne med förra tävlingen. Riktigt dålig kontakt hade vi idag å de gällde alla moment. Men de positiva i tävlingen är att hon gör alla moment, vilket hon inte gjorde förra gången. På platsliggningen kollade hon inte en enda gång på mig. Men hon låg kvar i varigefall.
     Cittra fixar denna tävling riktigt gallant. Med tanke på att hon inte tävlat på bortaplan någon gång. Å jag känner sådan glädje till den flicka som ligger på platsen även på bortaplan. STOLT MATTE !! Tyvärr nollade vi ställandet under gång och läggandet under gång. Ja visst har man tävlat en hel del under åren. Å jag tycker jag har bra kontroll på reglerna, men inte. Å man får alltid lära sig något; som jag inte vetat om. Så matte får ta på sig skulden för detta. Cittra gör ju som matte visade , så hon gjorde rätt.Å detta bekom inte henne !  
   Zinka va oxå med idag, å när tävlingen va över.Så körde Solan igenom de flesta momenten i Lyd 2. Zinka gör ett kanonpass i fritt följ. Å Solan tycker att hon är sååå duktig. Hennes komentar är, varför tävlade du inte med henne. Ja vi va några ekipage´som tränade efter, riktigt trevligt va de.

LITE AV VARJE

Den 2/6-2012 Ja då har jag tävlat med Allegro och Cittra. Det känndes riktigt bra att ha Cittra vid min sida. Ja man måste ju prova på någon gång ändå att hon inte är tränad så mycket. Att jag anmälde henne va att hon känns så trygg på platsen å faktiskt vill hon vara matte till lags.
Å hennes mamma--ja hon är som hon är !!!Ja,man vet ju inte vad denna donna hittar på. Ja, man tycker de är för sorgligt när hon är klockren på träning. Å,hon är en fläckt som man inte kan beskriva med ord. -Jag fortsätter att träna henne som jag gjort hittills, men tävling får vänta. Å sedan gjorde hon ju en kanonlydnad förra helgen!!!!

Nästa helg ska Cittra , Lilo och jag på att igen.

 
SIKU ZINKA CITTRA ZURNA

DATORN HAVERERADE

Den 28/5-2012 För en och en halv vecka sedan havererade min dator. Ja de är knappast att man klarar sig utan den.
Här har hänt en hel del. Tränat har vi gjort på olika saker. Viltspår, lydnad och skogsspår.Kurs för Allegro och Siku. Å tävling för Allegro.

MATTE !! SA DU LIGG ELLER STÅ ???

TRÖTT EFTER HELGEN

Den 4/5-2012 Va jag på Njudungs Bk , här skulle vi bygga Mh-bana. Collie klubben skulle ha Mh för Collie där på Lördagen. På lördagen figgade jag hela dagen. Å på söndagen va det ju utställning i Nybro.
Nä så här mycket aktivitet och tidiga morgonar fixar inte jag. Känner mig riktigt slut nu. Men de är ju så roligt !!!

SIKU EFTER UTSTÄLLNINGEN

PLANERAT

Den 30/4-2012 Nu har jag planerat in några tävlingar. Till och  med lilla Cittra ska påat. Hon ska tävla i Lydklass 1 om ungefär en månad å samma tävling ska hennes envisa mamma Allegro tävlas i Lyd 2. Sedan blir det en Appell till Allegro, ja, va spännande detta kommer bli.
Cittra har visat fina framgångar under träning, ja man slutar aldrig att förvånas över dessa underbara Långhåriga Collie. 😀 Dom har ju så lätt till att tycka att livet är så härligt med allt det har att bjuda på.
Ja de spelar ingen roll vad man gör så älskar de det.
CITTRA OCH ALLEGRO

LITE ALLMÄNT

Den 17/4-2012  nu är det tre veckor sedan Lord Kastrerades. Å allt har flutit på riktigt bra. Han har haft god aptit å läkts i normal takt.

Nu löper Allegro , Cittra och Zinka vilket känns riktigt bra. Ja man kan andas ut snart och planera TÄVLINGAR !!

Lilo och jag ska på att den 28/4 . Vi ska tävla i Lyd 2, jag har anmält för att se hur vi fungerar på tävling ihop, detta blir riktigt spännande.
JA DU MATTE MAN VET ALDRIG

FORTSÄTTNINGSKURS I EFTERSÖK

Den 29/3-2012 Åkte jag och min man till Roghöjdens Hundpensionat. Ja nu har min kurs startat. Vi va bara två stycken på denna kurs. De va lite introdution vad det skulle handla om. Å en del teori. Mats hade en hel del äventyr att berätta om också. Riktigt spännande. Detta kommer ju att bli roligt och en utmaning för Siku. Ja jag längtar redan efter nästa gång.

Å sedan ska jag gå en tävlingskurs med Allegro. För att få hundra procent störning med denna Collieflicka. Ja vi får se hur hon sköter sig då. Men vi kempar på. Våra träningar har ju fungerat mycket bra. Men man vet aldrig. JA SKAM DEN SOM GER SIG,MEN DET GÖR INTE JAG !!!!!!! 🙂
Allegro

LORD

Den 26/3-2012 Åkte jag till Jönköpings djursjukhus. Lords levervärde låg ju riktigt fint för två veckor sedan å hans fysik har varit stabil länge. Han äter bra,han njuter av livet å han har musklat i sig relativt bra. Med tanke på denna smalmat som han äter. Så riktigt snabbt beställde jag en tid för kastration.
Lord är kastrerad nu ! Han mår bra. Men han tålde inte medicinen han skulle äta i tre dagar, för eventuell inflamation. Fick avsluta den bara efter första tabletten. Det rann ur rumpan på han. Magen har varit riktigt full av gaser också. Så han har fisit mest hela nätterna. Han bär sin krage utan problem å den ska han ju ha ett bra tag. Han har riktigt fin matlust å han äter 3 gånger om dagen. Med riktigt god aptit.
Nu hoppas jag att det inte tillstöter något utan han kan bli bra efter denna operation. Så han kan få hänga med många år till. Bråckoperationen väntar vi med. Jag fixar mat så han har mjuk avföring i stället. Jag har ju hållt på med hans mat i 8 månader så jag kan hålla på resten av hans liv. BARA HAN FÅR HA HÄLSAN OCH VARA MED OSS MÅNGA ÅR. 🙂
MIN ÄLSKADE LORD

ÅTERBESÖK

I dag den 12/3-2012 Åkte Lord ,Zinka ,Cittra och jag till Jönköpings Djursjukhus.
Lords Levervärde va ju inte bra förra gången. Å man har ju inte så stora förhoppningar. Med tanke på hur Lords sjukdomsbild har sett ut. Veterinären som jag har stormtrivs jag med, hon är ödmjuk och har lätt till att berömma en som ägare till hund. Ja jobbar man hemma med att försöka så GOTT man kan för att hjälpa sin hund, behöver man ju en uppmuntran. ( Veterinärens ord till mig, va du jobbar på bra med Lord. ) Å de går rakt i hjärtat på en. För de gör ju inte sig självt att moderera med mat som han får mjuk avföring av. Den ena dagen kanske man tycker att avföringen är lite för hård. Ja då får man plocka fram tankarna.
Ja i varje fall veterinären börjar med att lyssna på hjärta och lungor. Som låter bra, å sedan känner hon på Perinealbråcken. Hon tyckte de kändes bättre idag, de hade dragit ihop sig, å kändes inte så stora.
Sedan rakas Lord på magen för Ultraljud. Hon tittar på buksportkörteln,levern.gallan,njurarna,mjälten och prostatan. Allt ser riktigt bra ut och förändringarna på prostatan har inte blivit  sämre ,snarare bättre.Sedan tar man prover . För att kolla två levervärde , snabbprov på buksportkörteln. Å de va något mer, men jag kommer inte ihåg .Å proverna får jag reda på när vi är i skogen med hundarna kl: 18:00. ALLA VÄRDEN LIGGER PERFEKT.
Gissa om jag är glad !!!
När vi pratade på Djursjukhuset så  hade vi samma tanke Veterinären och jag. Denna tanke va ! Att när bråcken hade minskat så fint. Frågade jag om man måste operera ??  Men hon tyckte precis som jag. Kan man bara hålla avföringen mjuk så är de den bästa hjälpen. För operation är ju operation.Men hon avrådde mig inte att operera. Men min tanke är ju att de finns inga riktiga svar, å kan jag hjälpa Lord när det gäller maten så känns detta de bästa för mig. Men en Kastration blir de innom de snaraste. Å sedan får man kolla av efter hur Lord mår. De kan räcka till att börja med ! Man vet ju aldrig. De finns ju inga konkreta svar på något.
NU FÅR MAN LEVA PÅ DETTA SÅ LÄNGE DET VARAR. å JAG KOMMER HA STENKOLL PÅ LORD I DEN MÅN DET GÅR !!!
MIN ÄLSKADE LORD

LORD

Den 6/3-2012 Har jag varit och vägt Lord nere på Djurmagasinet. Lord vägde 24,8 Kg riktigt fin vikt för näst intill hans idialvikt,som brukar ligga på lite över 25 Kg.
Lord och jag åker till Jönköpings Djursjukhus nästa vecka,för att kolla hur hans levervärden ligger. Han kommer också att ultraljudas plus att man kanske tar ett prov på buksportkörteln.Dom kommer att ta de prover som behövs i varje fall för att eventuellt kunna operera honom. Å så blir de säkert en kontroll på hans dubbelsidiga bråck.
MIN ÄLSKADE LORD

VILTSPÅRSKURS

Den 28/2-2012  Jag är så glad, fick ett mail här om dagen från Roghöjdens Pensionat. Siku och jag har fått inbjudan till fortsättningskurs i Viltspår. Å detta kommer ju att bli så spännande. Siku bara älskar ju detta. Å då måste vi ju hänga på.

TÄVLING I 2:an

Idag den 19/2-2012 Har Zinka debuterat i Lydklass 2. Vi fick poäng i allt utom Platsliggning. Ja hon börjar med att sätta sig upp å sedan börjar hon trippa iväg med riktning till mig. Jag är glad att hon inte är trätsjuk. Rutan som vi tränat på ett litet tag fick hon 8,5 p å hade matte varit snabb med att säga stå när hon sprang in så hade de gått riktigt bra. Men hon gick ut och tillbaka in. Fritt följ fungerade inte idag mycket luft å ligger framför + att hon har sett rutan som hon näst intill är på väg till. Jag får säga till henne där. Ja hon va okonsentrerad idag.Men hon har gjort alla moment så jag får vara glad för de. Till och med fjärren blev de poäng på.
Nu fortsätter vi med våran träning , så gott som jag hinner. Jag vill mycket men tiden räcker inte.
å, här startar tre flickor sina Löp . Då blir de mycket dubbelpromenader.
Liten tanke : anmäler för att se vad vi ska slipa på, poäng på alla moment utom platsen, har kommit en bit med både rutan och fjärren. Känns bra !

ZURNA/LILO

Den 11/2-2012 Ja som ni vet alla så har ju Zurna/Lilo flyttat hem igen. Hon har nu bott hoss oss nästan två månader. Å  va man kan se på henne är att hon trivs här hos oss. Zurna/Lilo är en riktigt följsam flicka å man märker värkligen att Allegro är mamma till henne. Å man kan se den röda tråden genom alla fyra syskonen. Jag är riktigt glad att hon har kommit hem igen. Vi tränar en hel del innomhus för att vi ska få upp ett arbete tillsammans. Hon har en vilja som alla de andra som jag är riktigt stolt över. Eftersom de är jag som har fött upp dom. Ja samma ord som de andra säger hon till mig arbeta , arbeta , arbeta. De känns skönt när man älskar detta själv.Å på våra skogspromenader är de pinnar som gäller och en massa bus.
Jag är så stolt över mina fyra valpar som fyller 4 år i augusti.

LORD

Den 11/2-2012 Ja de är knappast att man törs ta orden i sin mun. ( Men ta i trä brukar man ju säga ). Lord mår riktigt bra, matlust till tusen å jag har fått upp han i vikt. Mina tankar just för tillfället är att ta kontakt med Djursjukhuset i Jönköping för att ta prover på han. För att i förhoppningar kunna beställa tid hos en veterinär långt från Vetlanda för operation. Har varit i kontakt å pratat med dom där. Å kundskapen är stor vad de gäller bråckoperationer och sövning. För om inte Lords levervärde har rättat till sig så finns de olika metoder när de gäller sövning. Känns bra att veta detta. Man har även opererat med goda resultat. Men allt de hänger på , när de gäller en operation med bråck är, vad finns de att sy i.Å då gäller även en kastration. Man opererar ett bråck i taget.

ZINKA

Den 30/1-2012  Nu har jag anmält Zinka till en Tävling i Lyd Klass 2 . Dom flesta momenten kan hon när vi tränar. Men Rutan har vi inte tränat så mycket. Rutan går ju perfekt vissa gånger och stakarakt å fanders en del gånger. Fjärren har vi bara påbörjat. Men vi hinner ju träna lite till på den. Hon har ju haft en hel del ljud när hon springer ut till apporten, men man vet ju aldrig. Detta kommer bli riktigt spännande.
När man har sex hundar som ska hållas igång för att må mentalt bra, så känner jag att några MÅL är inte lätt att ha. Så man kan ju bara vänta och se och hoppas att man får till de. Annars mina tankar svävar ju om att de skulle va roligt att fixa någon av flickorna i Appellen. Men de är bara en tanke. Innan om åren har jag satt en hel del press på mig, men fixar inte detta i år. Vi kommer i varje fall vara ute på tävlingsbanorna så mycket vi hinner och kan.
Jag jobbar ju inom vården som undersköterska. Å vad jag vet om nattjobb har jag bara tom. Februari ut. Sedan får man se. De är ju natt som fungerar så bra när man har några hundar.😉

VI KÄMPAR

Den 16/1-2012  Lords vita och röda blodkroppar låg bra på efterbesöket njurvärdet va bra men de ena levervärdet som va bra när han åkte in hade blivit sämre å de som inte va bra , något bättre .Ingaen avföring satt kvar över bråcken , vilket va positivt. De får ju inte samla sig där. Bukhinneinflammationen hade gett med sig och buksportkörteln såg man ine något irriterat runt . Blodsocker låg bra .
Ja, nu är de ungefär tre veckor sedan vi va på återbesök . Å i dag har jag varit i kontakt med veterinären igen per telefon.
Jag vill ju gärna att Lord ska operera sina bråck. Men han måste vara stabil till framåt vårkanten kom vi fram till. Å då tyckte veterinären att man ska ta prover på Lord igen för alla värde va ju inte bra.
Lord och jag kämpar på med maten å han älskar maten som han får. När han hör att jag klipper spagettin då skallar han å talar om hur gott detta ska bli. Ja om ni bara visste vilken lycka de är att se han äta med denna aptit. När man tänker tillbaka på hur de va när han kom hem. Då va de matning som gällde.
Lord är full av energi å han är med på alla långa skogspromenader som han bara älskar. De känns så bra när man ser denna glädje, han busar runt med pinnar som alla dom andra. Ja detta hundliv är väl de som Lord kommer att få ha.
Man kan ju inte säga något om hans framtid , men vi jobbar på med maten som ska hålla hans avföring till de bästa. Så mjuk som möjligt.
Veterinären hon skratta och sa ja de är riktig Lyx mat han får , när jag rabblar upp hans matlista. Men han är så väl unnad detta . Bara han får må bra !!

SNÄLLA NI FORTSÄTT ATT HÅLLA TUMMARNA !!! DE HAR JU HJÄLPT !!!

Lord

 Den 30/12 Lord har varit hemma nu i åtta dagar,å han repar sig
väldigt bra
Han har ingen feber å han har ätit själv dom sista dagarna med riktigt god aptit.
Han äter numera spagetti och kokt fisk, älgfrikadeller och ris, kokt kycklingfile´och ris eller spagetti. Jag har även börjat med att ge honom lite Nordic 50/50 de är oxkött och vom. Men jag matar han fortfarande med psyllium frö som har legat i vatten och blivit slemmiga.
När de gäller hans avföring, så har den funkat riktigt bra. Jag är riktigt förvånad med tanke på hans diagnos. Men man märker att han känner av bråcken för han vill sitta ofta och krysta. Men hela hans familj och jag vi har riktigt tålamod vi stressar inte han får sitta i godan ro.
Nu är ju min förhoppning att inflammationerna har lagt sig med hjälp av antibiotikan.
Lord ska på återbesök på måndag i Jönköping.

SNÄLLA NI HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR FÖR HAN !!!!

Lord

Lord slutar att tävla !

Vill tala om för er att detta är väldigt jobbigt för mig att skriva om . Men ändå känns de bra att skriva några rader.
Den 19/12-2011 åkte jag in med Lord till Jönköpings djursjukhus. Lord slutade att äta på fredagen. Ville hälst inte följa med på promenader heller. Men man avvaktar ju i förhoppningar att de bara är något tillfälligt.
Jag tycker att jag farit till veterinärer med han ett antal gånger.Å aldrig fått något uträttat. Fattar inte varför inte veterinären jag va hos kunde säga att så här blir de i fram tiden. Jag frågar om jag ska ultraljuda honom en gång om året, för han hade ju förändringar på prostatan och så känner veterinären någon liten kant i analöppningen. Jag får till svar , nej de behövs inte. Lord kom ju i gång med sin avföring , efter foderbyte å en massa kontroll i från mig , så inte avföringen skulle bli för hård . Men en oro finns i min kropp, så efter tre månader åker jag ytterligare en gång och ber om att veterinären ska ultraljuda. Men man känner bara i analöppningen, vilket Lord har riktigt ont i.

 Så de första jag säger till veterinären i Jönköping när hon kollat honom. Är - jag åker inte här ifrån förrän hela han är igenom kollad.
Lord röntgas å man känner i analen , lyssnar och iaktar. Plåtarna tittas på . Å när hon kommer tillbaka , säger hon att han måste läggas in.
Ja , då tänker man ,äntligen.
Jag får telefonsamtal dagen därpå. å diagnosen är inte bra.
Lord har fått feber han har dubbelsidigt perifierat bråck i analen. Bukhålinflammation, inflammation i buksportkörteln och inflamerad prostata och en del värde är inte bra.
Jag har haft kontakt med veterinärer ifrån djursjukhuset varje dag. Antibiotika sattes in på onsdagen å Lord har svarat på den.
Men hör och häpna. Veterinären säger att jag måste hämta han redan på torsdagen för de har ingen plats för han.
Ja visst säger jag , jag vill ju ha hem han över allt i VÄRLDEN.
Lord äter inte själv han känner väl ingen matlust,så jag får mata han tre gånger om dagen, mat utan fett.
Å han får inte bli hård i magen och inte lös och absolut ingen feber.
Han går på antibiotika å ska på återbesök om 10 dagar.
Ja , nu har jag två sjuka hundar här hemma.

VÄNLIGEN INGA KOMMENTARER PÅ FACE-BOOK  JAG ORKAR INTE MED DET.
JAG SVARAR ER VIA MAIL OM DET FINNS FRÅGOR !!!!

Träning Zinka och Cittra

Idag den 7/12-2011 Åkte Zinka , Cittra och jag ut till Bråtåkra Stall.Vetlandas Bhk hade bokat tid där.Vi va åtta stycken som tränade.
Jag tränade Zinka på Rutan som gick riktigt bra. Inkallande på långt avstånd, med mycket röstbelöning. Hon sitter riktigt i startgropen,men sitter ändå kvar. Jätte duktigt. Lite backande,sakta fotgående och mycket svängar, dels i mellan koner. Vi tränade också apportbocken , här är det mycket ljud ut. Pigg å glad som hon är.
Sedan va de Cittras tur, de blev platsliggning för henne, detta har vi inte tränat mer än en gång innan. Men jag går inte ifrån henne mer en två steg. Från alla sidor. De blev lite fritt följ också, apporten ja den bara busade hon med. Inkallande på långt avstånd, hon fixar detta gallant men vi har inte klart ingångarna riktigt. Men hjälp med handen å korv i den, fick vi till de bra. Å klickern förståss. Ja roligt hade hon , hon sprang till konerna som stod uppe å visa att detta kan jag matte. Ja, en riktigt frisk fläkt är hon.

Zinka och Cittra

SÖKTRÄNING

Idag den 27 / 11-2011 Va de sökträning ute i Skede,ja nu är de ett tag sedan sist.
Först på morgonen tog jag med alla mina sex hundar på en 1 tim promenad i skogen. Jag åker till ett ställe där jag kan ha dom lösa. Jag kallar stället för dalen. Ja här kan dom släppa loss med all sin energi. De är bara lille Molle jag inte kan släppa.
Sedan bär de iväg till Skede, vi va inte mer än fyra i dag. Cittra får börja å detta är hennes andra gång hon tränar sök. Jag har med en liten sökrulle jag tänkte hon måste ju få bekanta sig med den ihop med figgarna. Hon springer gladligen ut till figuranterna å hon får faktisk med sig rullen rätt så bra, å när hon kommer till mig byter vi med korv. Sedan visar hon var figuranten satt.Tre sådana skick gick relativt bra. Men de fjärde blev de för mycket prat om rullen för intresset slockna liksom.
Cittra får vila en stund tills dom andra hundarna har fått jobba.
Nästa gång de va Cittras tur,får hon bara springa ut till figuranterna och få korv. Så de blir ett positivt avslut.Å figuranterna följer hon med vid sidan nästan ända in till mig. HON VA RIKTIGT DUKTIG. Å idag va de inte ett enda ljud i henne.
Vi tränar rullen på appellplan sedan i stället och visa.
Å hon gör detta med en sådan glädje,å hon håller rullen in till mig tre gånger av fyra.
Sedan bar de i väg hemmåt igen efter en sådan lyckad förmidag. Alla hundarna va med i bilen idag. Så jag åkte ut till skogen igen. Å gick ytterligare 1 tim så dom fick sträcka ut på sig efter liggandet i bilen.
Jag känner riktig glädje efter dagen.
Jag kan inte se någon figurant

ÅRSMÖTE I LESSEBO

Den 20/11-2011 Bär de iväg till Lessebo, här stundar årsmöte i Collieklubben. Ja , jag har varit med i collieklubben snart 8-a år, men har aldrig varit på något årsmöte innan. Så detta skulle bli riktigt spännande. Årsmötet gick av staplen 12:00 men jag va där kl : 10.00. Ja mina vänner Lena Sonny och Tarja skulle hjälpa mig med Allegro. Dom anordnade en riktig tävling för oss, för att genomskåda problem jag har med Allegro . Ja lösningen med denna flicka är inte lätt, Allegro kan ju momenten, här är inga problem. Men detta nafsande i min jacka och ridande på mina ben , är inte lätt att fixa lösning på. Men vi har kommit på en hel del efter dagen. Å detta är inte de lättaste arbete när de gäller denna collie flicka med så mycke motor som hon har i sig. Men skam den som ger sig. DE GÖR INTE JAG FÖR JAG ÄR MINST LIKA ENVIS SOM HON. Jag ger mig aldrig om vi så ska fixa 2:an och Appellen när hon är 10-år.
Vi va inte något stort gäng på årsmötet, men så trevligt vi hade de , med god mat och julklapps utdelning. Å jag har blivit iröstad som suppleant och så sitter jag med i mentalsektion. Detta ser jag fram emot.
Jag hade sökt VANDRINGSPRISET i utställnings Collie å de plockade vi hem. Ja rättare sagt Siku. Å än en gång en eloge´till Helena. Tack Helena.
Detta Vandringspris kommer vi att förvalta till nästa årsmöte.

VANDRINGSPRISET FÖR BÄSTA UTSTÄLLNINGS COLLIE 2011

TRÄNING MED ALLEGRO

Den 10/11 Denna vecka har jag lagt krutet på Allegro,vi va på klubben i måndags å träna, måste säga hon funka i de mästa. Innan la jag ett Appellspår ett riktigt långt, Allegro fixa spåret men har börjat att tjabba när hon tagit första pinnen. Lite svårt att få iväg henne igen. Men här väntar jag bara ut henne. Men sedan går de med bara farten, ibland ringar hon på raksträcka de är också något hon börjat med och även i vinklarna. Fast hon jobbar hela tiden riktigt energiskt. Hon är riktigt het på att.
Jag la även ett spår igår, där missar hon dom två första pinnarna. Men hon dansar fram som en Indianflicka.
Idag har jag lagt ett spår till,detta fixar hon bra när de gäller pinnmässigt. Men de är ett evigt ringande.
Lydnadsträning i skogen. Detta upp skattas verkligen av denna madam.Ja snart säger hon väl till mig sätt på stereon också.- Ja faktiskt så har jag haft mina funderingar om detta. Av min erfarenhet när de gäller häatar så blir de lugna och harmoniska av musik. Så de blir snart musik vi hundträningen också.
Måste bara hitta någon fin Irländsk musik, sedan startar vi. Jag är nöjd med min Skata i dag. Vi har faktiskt blivit ett riktigt bra ekipage´nu.
Hon har full koll på vad som rör sig runt henne.

UTSTÄLLNING

Den 5/11-2011 åkte syrran jag och Cittra till Tipshallen i Växjö. Jag hade anmält Cittra till Ök. Redan på morgonen kände jag på mig att hennes öron inte skulle hålla sig ner. Vilket de inte gjorde heller.
Cittra är riktigt duktig med allt, hon va riktigt lätt att ställa. De är bara jag som gäller. Domaren va så ödmjuk . Han vek ner kroppen vid min sida och sa: Du får gärna ha något i öronen på henne innan du kommer in i ringen. Ja de va dom vi åkte på.
- Cittra är född att vara en följare å hon bär med sig en sådan trygghet genom detta. Så när June och jag skulle gå runt i Tipshallen släppte jag henne, å hon följer efter oss genom halva hallen. Men jag fick koppla upp henne sedan på grund av folk som inte har koll på sina hundar. ( Ett riktigt delemma måste jag säga när de gäller utställning, detta är man inte van vid när man tävlar Lyd och Bruks. ) Denna dag är jag riktigt nöjd med. Våran Cittra är så stabil så de heter duga.
Jag köpte mig en sökrulle för träning dagen därpå. Men jag fixade inte åka dit, på grund av en riktig jobbig förkylning.
Resultat finns under Cittras resultat.
Titta Matte så fint jag kan

MÅNGA HÄRLIGA TRÄNINGSTIMMAR

I dag den 23 / 10 -2011 Träffades ett glatt gäng i skogen i Skede . Sökträning va de i dag , vi var 11 stycken . I dag va de Cittras tur att få hela dagen för sig själv. Jag har ju inte tränat sök med någon av mina hundar, bara provat på i Lessebo .Så de här skulle bli riktigt spännande .
Jag och Cittra hade sista starten, vilket va riktigt bra, för då kunde jag se och höra hur de resonerades . Kunskapen var stor hos dom som va med, kändes riktigt bra. Vilken glädje man såg i alla hundar. Den yngsta deltagande hunden som va med är 4 mån en liten Collie flicka ( Nitra ). Ja, man ska börja i tid.
   Jag skickar Cittra fyra gånger å man kan tro hon hade gjort detta innan . Hon bara älskade att få springa till figuranterna. ( å få korv ). Full fart ut, å hon hittar tre stycken med en gång. Andra skicket hade hon lite problem med. Men va hon tyckte de va roligt.
Sedan fika på klubben . Jag tränade budföring med Cittra också, Jenny va mottagare. De gick jätte bra, men först ville hon inte springa i från Jenny, så jag fick kalla lite på henne.
Ja de va en riktigt härlig dag.


TACK ALLA SOM VA MED FÖR ALLA GODA RÅD OCH FIN KUNSKAP !!!!
Cittra i full fart

HÄRLIG TRÄNING MED TRE TRÄNINGSKAMRATER

Torsdag den 20 / 10 - 2011  I dag bar de i väg till Rosenholm . Vi träffades där Jennifer , Helena Hallman , Jane och jag .
Viltspår låg på schemat idag . - Jennifer och jag gick ett blodspår till Siku , de va ungfär 700 m å med klöv i slutet . De fick ligga i 3 tim idag .
Gångerna innan har spåren legat 18-20 tim.
Ja detta spår vi la skulle bli riktigt spännande . Under tiden la Helena skogsspår till Nicki och Jennifer skogsspår till Bonita.
Sedan bar de iväg till Myresjö , där vi la Appellspår till Allegro, Schirly och Fidella .Medan spåren låg tog vi fram våra fikakorgar. Vi hade haft tur med vädret under spår läggningen, men när vi fika fick vi regn på oss. Hundprat, hundprat och mera hundprat. Riktigt trevligt !!!
Allegro fick ett långt spår, lite strul i början men sedan gick de med bara farten . Näsan var riktigt nere i marken i dag å hon Apporterar alla 7 pinnar jag la ut. Riktigt nöj med henne.
Helenas lilla Schirly som är nybörjare i detta jobbar på jätte bra, Helena la ut 6 pinnar och Schirly hittar 5 st ja denna lilla Whippert flicka hon vet vad hon ska använda näsan till. Hon är så duktig.
Å Jennifers Fidella jobbar riktigt bra i spåret i dag också , å de brukar hon göra.
Jane har varit åskådare idag .
Tillbaka till skogen.
Sätter upp Siku som vanligt innan jag går fram till olycksplatsen. Han sitter så fint å inga ljud. Prata om va taggad han va . Han går detta spår så galant å de va väldigt lätt att läsa honom idag , vilket har varit lite svårt innan. Men jag har lärt mig så mycket om honom idag, så jag är såå glad. Jennifer går med oss å hennes kommentar är. DU MÅSTE ANMÄLA HONOM TILL ANLAGS KLASS NU !!!
Nicki gör ett kanon spår i skogen å Bonita lika så.

Tack Jennifer , Jane och Helena för en underbar träningsdag !!!!

Min lille Viltspårs hund Siku

TRÄNAT FYRA HUNDAR I DAG

I Dag den 19 / 10 - 2011 Har jag varit på klubben i ösregnet och tränat. Allegro , Lord , Zinka  och Cittra. Jag kan börja med att ingen bryr sig om regn .
Allegro är taggad som vanligt , en del ljud blir de då.Henne tränade jag på hopp sitt, de funkar riktigt bra, inkallande med full fart till mig över hela appellplan .
Ja hon har verkligen full fart, denna energifyllda flicka. Ligg under gång inga problem. Fritt följ vill hon ligga lite före mig vilket jag tycker känns jobbigt när jag går. Inkallande med stå . Här har jag börjat med att stryka kampen ner över rygggen och kasta den bakom henne . Funkar riktigt bra. Hon älskar ju att springa tillbaka efter den när hon stannat.
Zinka tränar jag fortfarande långa transportsträckor i fritt följ å henners energi fulla kontakt känns så bra att få till mig. Ja hon är en klippa som heter duga.
Hopp sitt mycket energi och inkallande ännu mera energi. ( Ja denna underbara blåa flicka ). Vi tränade också på framför gående. Jag satte ut mina markörer, kopplade loss henne å hon fick välja tempo själv, hon valde galopp full fart, detta fick hon göra några gånger. Sedan kopplar jag upp henne å får ett framförgående som hon aldrig gjort innan. Zinka till och med löd mig på tecken med handen på långt avstånd . Visade stå , å de gjorde hon.
Cittra tränade jag på hopp sitt, hon slarvar lite men de får hon . Huvudsaken är att de är roligt. Hon håller fin kontakt i fritt följ å hon bryr sig inte om någon på plan mer än mig. Framför gående blev de också. Ja en liten polett har fallit ner. Mycket bra.
LORD ÄR BARA HELT FANTASTISK.
Tränade kryp i dag två vändor över appellplan, inte dåligt, han är riktigt taggad. Å regnet bryr han sig inte om. Han gör jätte galanta hopp även idag med en springande Matte vid sidan. Vilken teknik han har fått till. Inkallande full fart. Inkallande med ställande inga problem. Fritt följ världens finaste kontakt, en del ljud. Men va LYCKLIG han är när han går vid min sida. Å jag har börjat med hans dragkamp när jag bryter momenten. VILKEN LYCKA !!!
Tränade också skall, ja han kan de !!!!!

EN LITEN TANKE TILL ER SOM HAR COLLIE. VISST KÄNNS DE SKÖNT- MAN GÖR ETT UPPEHÅLL PÅ TRÄNINGEN Å DE ÄR TAGGADE SOM BARA KATTEN.
Å MAN BEHÖVER INTE MALA VARJE DAG MED TRÄNING,
DE ÄR JU SÅ KLARTÄNKTA.

SKRIV GÄRNA I MIN GÄSTBOK OM JAG HAR FEL !!! ELLER OM NÅGON ANNAN TANKE!!!!!!

ALLEGRO

MOLLE MIN LILLE JAKTHUND

Molle pratar :  Ja, de är ett evigt tjatande om de där Collie hundarna. Jag fick inte följa med idag. Varför vet jag inte. Matte har ju plats nu till oss alla " Ja, ja jag får väl följa med nästa gång. " Å, ni ska bara veta vad jag kan göra !!!!!
Jag kan gå fot , å jag kan ligg under gång, å sitt stanna kvar , skall , rulla runt , uppletande av föremål, dragkamp älskar jag, sitta fint å så kan jag alla balansgrejer på Agility banan.
" Ja, ja de va bara en liten del av vad jag kan, som jag räknat upp. Ja, jag ska bara berätta en sak till. För detta tycker jag är så roligt.
När jag får upp spår i skogen , sliter jag till så mattes arm nästan hoppa ur led. Hi, Hi.

Molle 12 ½ år.

TRÄNING MED JENNIFER OCH JANE

Den 11/10-2011  I dag träffades Jennifer , Jane och jag ute på klubben. Jag la ett Appellspår till Allegro som säkert låg 2 tim, tänkte utmana henne lite, vilket jag oxå gjorde. De blev ett bra resultat, näsan kom ner men hon ringar både på raksträcka och i vinklar. Men hon redde ut de, jag stod bara stilla å lät henne hålla på de va en fröjd att se henne jobba så energiskt. Denna underbara flicka.
Jag tränade Lord på de flesta momenten i högre klass. Ja denne kille va så taggad i allt han gjorde, så de blev en hel del ljud . I dag fick Lord till en riktigt fin hoppteknik. Jag har backat bandet. Så samtidigt när han startar springer jag på sidan om hindret, å de gick så bra. Nu vill de till att matte skyndar långsamt med höjden på hindret så blir de nog bra till slut.
Zinka och Cittra fick ligga liten stund plats. Å sitt stanna kvar tillsammans de fixade de jätte bra. Å Zinka hon va så rolig , hon tycke nog hon fick göra alldeles för lite så hon avslutar med ett hopp över hinder utan kommando med Cittra hack i häl å hon gör lika dant. Följa jonn.
De va en härlig dag på klubben.

Å inte nog med de, jag åker nu i en två sitsig SAAB -95. Vilket gör att jag kan ha med "ALLA" mina älskade hundar. Dom kan ligga hur dom vill nu å sträcka ut på sig, ingen behöver trängas med någon. Å vilken härlig känsla att veta att jag kan ha med dom överallt vart jag än åker å alla mår bra !!!!
Zinka,Cittra,Lord,Allegro å Siku

KÄRA DAGBOK NU VA DE LÄNGE SEDAN

Den 22/9-2011  Ja de va länge sedan jag skrev något. Här är de lungt på fronten när de gäller träning. Här i huset är tre löptikar och de är ett laborerande med hanhundar hit och dit. Många dubbelpromenader som kräver mycket tid och stolleta hanhundar. Ja, en aning påfrestande. Men nu är de sluttampen för två av dom å de känns sååå skönt att veta nu blir de inte förrän om ett halvår igen.
Nä som sagt de har inte hänt så mycket några Appell spår har de blivit och så har jag varit med Siku på 3 offeciella utställningar och en in offeciell utställning.
Men vi är snart igång igen.
Ja ,jag började idag med att lägga ett blodspår till Siku. Jag har varit hos Helena Hallman så vi gick spåren ihop. Ja de blir spännande att få gå detta spår i morgon som då har legat 17-18 tim.
Helgen som kommer ska jag utbilda mig i M1 och M2 så blir jag B-figurant på Mh. Denna utbildning har dom ute i Skede på Njudungs BK. Å detta kommer bli riktigt intressant. Redan helgen efter kommer jag vara med som figurant , de kommer vara övervägande med Collie korthår. Blir riktigt spännande, ja de är ett Långhår också med . En utav mina favoriter han heter Aaron och bor på Legendens Kennel. Ja de är Legendens Kennel som har Mh den dagen jag är med.
Å, va roligt detta kommer bli.😀😀😀😀😀😀😀

CITTRA I HÖSTSOLEN

Utställning på Njudungs BK

I dag den 20/8-2011  Åkte Siku och jag ut till Skede, Jag tyckte de kunde vara lite kul. Siku kan ju detta men inte matte. Denna dag va jag inte orolig alls. Ja de går åt att träna inför utställning. Matte behöver de. Regnet hängde i luften , men de blev ett riktigt fint väder. Jag träffade Jenny med sin härlige Enzo där, Jenny gjorde ett riktigt fint arbete med honom i ringen. Å han är ju så härlig denne Collie pojke, busig och glad å framåtanda.
De va över 100 hundar på denna inoffesiella utställning bl.a va de fyra fina collie hanar som skulle tävla i öppen klass å en av dom va Siku.

Resultat under Sikus resultat.
Siku i höstsolen

TRÄNING

I dag 16/8-2011 Tog jag med Allegro, Zinka och Cittra ut till Njudungs BK för att träna några lydmoment.
Cittra är en riktigt positiv fläckt, hon vill mycket .Jag tränade henne på apporten. Å den springer hon gladligen ut å hämtar, men håller inte den kvar när jag ska ta den. Men de är bara början för henne. Hopp sitt funkar relativt bra för att vara i början av inlärning. Å lite fritt följ blev de med, hon hänger på bra.Inkallning riktigt fin fart å lite hjälp till att sätta sig fot.
Zinka tränar jag långa transportsträckor i riktigt sakta fotgående och att hon verkligen håller kontakt så fort jag tar fram vänsterbenet. Vändningar på stället börjar hon få riktigt bra kontroll på. Mycket belöning så är de ju så bra så. Hopp sitt riktigt galant.Inkallande har hon kvar sin snabbhet till mig och ett riktigt fint sättande.Apporten lite ljud, men annars inga problem med att hålla kvar när jag springer med henne. Läggande under gång, hon va riktigt snabb ner å matte har inget DK där längre.
Allegro tränar jag rutan med, men hon fuskar å ska visa att hon kan när jag inte ens har kommenderat henne dit. Fritt följ inte så bra men hon ljudar inget. Inkallande med ställande ja så där. Apporteringen var riktigt galant, fina avslut mycket fart ut och fin fart tillbaka å ingat ljud.
Sedan tog vi ett litet race på agility banan. Där älskar hon ju att vara.
Zinka och Cittra

3 ÅR HAR VALPARNA BLIVIT IDAG.

I dag den 12/8-2011 Har valparna hunnit bli 3 år. GRATTIS ÖNSKAR VI Siku,Zinka. Cittra och förstås Zurna/Lilo.Vi firade inte med något speciellt. Men vi tog en ännu längre runda i skogen på 2½ tim å plockade svamp.
Ja de tycker ju livet är så härligt när de får springa mellan husse och mig.
De blir som lite sök.

15 kg KANTARELLER blev de.

ALLEGRO ÄR PÅ "G"

I dag den 28/7 har syrran å jag varit ute på Njudungs BK . Vi började med en härlig promenad utmed kanalen.
Jag hade fyra hundar med mig idag Siku, Lord , Allegro och Zinka.
Allegro körde jag igenom lyd 2, hon är så taggad så de finns inte ord. Men prata om så duktig hon va. Momenten funkar sååå BRA. Å inte ett enda LJUD, ja man tror inte sina öron, men gissa en som är glad!!!!!
Zinka gick jag linförighet med, hon va något okonsentrerad , ligg under gång , stå under gång, apport och hoppet. Avslutade med två Budföringar.
Lord körde jag framåtsändande med inkallningarna gick jätte bra. Tungapporten , mycket ljud, kryp inget ljud, hoppet inget ljud å inkallande med ställande gick super. Men Lord va riktigt trött i dag.
Siku tränar vi Budföring med å prata om fart. Han har aldrig gjort de innan. Men va han tyckte de va roligt.
Å, med världens bästa motagare " June "

Tack June för att du tog dig tid att kommendera alla moment.

BLODSPÅR Å KANTARELLPLOCKNING

Idag 18/7 har Siku gått ett blodspår som hade legat under natten. När jag vakna hade de regnat en hel del. Jag tänkte att de går nog åt fanders , att de skulle regnat bort.Men Siku jobbar på som bara den med spåret. Johan och jag hade lagt fyra vinklar och blodat jäms med en bäck och över bäcken gick spåret flera gånger. Siku fixar de riktigt bra å de bästa av allt, han har fattat att man inte får ha brottom. Å klöven har han riktigt intresse för. Han sitter så fint när han hittat den, å väntar på att få bära den till bilen. Där gör vi en bytes affär. Han får korv å jag får klöven.
Ja några så här fina spår till så blir de anmälning till Anlagsprov.
Ja de tar sin tid, när man har 6 hundar som ska aktiveras.
Framåt kvällen bar de iväg ut till skogen igen. Där letade vi efter KANTARELLER . Å kommer hem med en bärkasse, ja nu har jag att göra.
Hundarna har så roligt, men jag fattar inte att de håller, för de springer så de står härliga till.

Siku väntar på att få bära klöven

EN HÄRLIG DAG MED SYRRAN UTI SKOGEN

I dag har min syster och jag varit med hundarna i skogen. De har tränats spår till flickorna och spårupptag +uppletande av föremål till Lord.
Jag la bara korta spår. Allegro älskar att spåra i skogen, hon jobbar med en riktigt fin näsa idag å när jag menar fin, så är de att hon går med näsan i marken,hon har väldigt lätt att ta till söka pinne.
Zinka hon riktigt njöt utav spåret, här kan man prata om dammsuga spår, å jag blev så glad för nu plockar hon pinnarna och apportera dom till mig.
Cittra älskar spåret och har väldigt brottom att komma vidare, man kan inte säga att hon har intresse för pinnarna. Men ett jäkla intresse för spåret, vilket jag ser riktigt positivt.
Lords uppletande av spår gick riktigt bra, han valde rätt håll.
Uppletande av föremål. Syrran gick ut med tre föremål så Lord fick se, vilket gjorde han väldigt ivrig. Full fart ut och full fart in. Men väldigt mycket ljud.
Fika medans spåren låg självklart, på en äng där hundarna kunde släppa loss sin energi.
TACK JUNE FÖR EN UNDERBAR TRÄNING OCH EN HÄRLIG FIKASTUND PÅ ÄNGEN.Å DOM KÄNNER JU ATT DU ÄLSKAR DOM, VA ALLT GÅR BRA DÅ . Kram från oss. Flickorna och Lord
Zinka,Cittra,Lord och Allegro

Lord har varit hos veterinären.

Lord har problem med att bajsa ! Jag har varit hos veterinären och kollat prostatan och även tagit en blodstatus på han.
Prostatan visar en liten förändring och blodstatusen visar något förhöjt PH. För övrigt va blodstatusen bra.
Jag har varit i kontakt med Anne-Li på Hund Apoteket och pratat med henne.
Anne-Li rekomenderar att han måste bli riktigt BASISK, Han är ju basisk, men i tarmen behöver han inte vara de, man har ju olika Ph i kroppen, troligt vis är han för sur i tarmen.
Så jag lägger om maten med rekomendation av Anne-Li.
Lords mat kommer att bestå av.
Nordic Oxkött,Benmjöl el.äggskal,Nässlor och Alkamine. Detta är början till ett bättre PH värde och förhoppningar om att han kommer igång med en normal avföring och att Lord ska bli BASISK i sin kropp.
CITRONEN DEN OUMBÄRLIGA FRUKTEN.

Tävling på hemmaplan

Den 18/6-2011 Tävlade Allegro å jag på vetlanda brukshundklubb.
Tävlingen började bra, platsen inga problem bara de att hon låg som fastklistrad, så här blev de DK.
Allegro kändes riktigt lugn och fin, men men, ( lungnet innan stormen) fria följet funka bra,men jag kände att hon börja gå igång. Inkallande med ställande, full fart till matte, ja man tar sina chanser. Apporteringen gick förvånansvärt bra ett litet hopp på mig sedan ställde hon sig i stället för sitt. Rutan full port. Hoppet skall .
Ja de blev två skall idag å så fick jag mig ett bett i rumpan. De låter roligt , men jag kan inte låta bli att skratta åt henne hon är ju en sådan POSITIV fläkt och tycker allt är så roligt.
Efter tävlingen träna jag långa transport sträckor i fritt följ å då går hon som en gud.Å inkallande några raka och avlut med stå.
Sedan fick hon hoppa lite på agility banan, de älskar hon. Här händer de ju en hel del.

Spår kurs slut

Har glömt att skriva om Siku, men blodspårskuren är slut.
Denna dag när vi träffas på Roghöjdens Kennel, så har Mats gått spår till oss alla fyra. De är varmt och riktigt torrt i skogen.
Siku får start spår fyra av fyra. De är riktigt intressant att få följa alla hundar i spåren och se hur de arbetar, ja de arbetar inte alls lika.
Siku missar första vinkeln på sitt spår. Sedan får han upp ett riktigt spår. Ja jag undra om de va Molle jag gick med. Näää inte en Collie till att jaga vilt på detta sätt. Men visst han har näsa för detta och ett intresse som heter duga.Men tyvärr blev ingen godkänd idag å ingen på hela kursen.
Men jag blev så glad när Mats säger att Siku va den hunden som hade mest intresse för spåret.
Vi har anmält oss till fortsättningskursen som blir nästa år å de ska bli ett NÖJE som heter duga.
Å nu måste de till riktig träning så vi kan anmäla till Anlags prov.
Ja denna skog är riktigt underbar

Tävlingsträning på klubben

Den 15/6-2011 va de tävlingsträning på klubben. Jag hade med mig Allegro och Zinka. Allegro hade många försök till ljud idag. Kändes inte speciellt bra. Men hon är duktig på alla moment utom inkallande med ställande ja hoppet också. Tänk de känns hela tiden att hon ska ta hela föreställningen. Å de är riktigt jobbigt att gå under sådana förhållande. Denna lilla Collie flicka tycker inte att de händer något.Hon är ju så taggad, men på ett helt fel sätt.Ja frågan är ju vad som rör sig i denn lilla hund hjärna.
Zinka tränar jag inget nu, men tycker att hon behöver vara med ändå. Ja, hon kan bättre de vet jag men jag är nöjd med henne ändå idag. De är lika dant med henne. Jobba, jobba ,jobba men på ett sätt som inte fungerar. Ja dessa COLLIE FLICKOR.

A, de är väl ingen konst att hitta pinnar i skogen

Tävling Högre Spår

Den 12/6 2011 Tävar Lord och jag i Högre Spår på Åseda-Lenhovda Brukshundklubb.
Vädret va helt okej vi blev påsläppta 9.47 de blåste härliga vindar å skugga överallt, de kändes riktigt okej. När vi går fram till uppletande rutan av spår ser jag på Lord att han vet redan vilket håll de går åt. Han springer rakt ut, sedan till höger riktigt galant. Han har startskall å en dommare gillar inte de. Jag tycker de är så löjligt, när han gör ett så fint arbete.Jag måste säga att spåret kändes riktigt långt,har aldrig känt så förut. Å terrängbyte så de heter duga. Lord missar en pinne i början idag. Jag tyckte de va långt till andra pinnen.Ja där va missen.Lord gör ett fantastiskt fint arbete i skogen.
Men ytterligare så spårar lydnaden ur. Han är inte ens konsentrerad på fria följet. Men till min förvåning gör han framåtsändande så han blir godkänd. Denna gång får vi inte ens ihop poäng så vi slår oss själva.
 Men av sex ekipage´kom vi även denna gång på pallplats. Ja jag får glädja mig av detta.
Lord va riktigt medtagen denna tävling, har inte sett han sådan innan. Visst blir han trött, men inte så här. Ja , han är ju ingen ungdom precis.
MEN NI SKA BARA VETA HUR UNDERBART DE ÄR ATT FÅ FÖLJA MED DENNE UNDERBARE COLLIE KILLE I SPÅRSKOGEN, HAN HAR EN NÄSA SOM HETER DUGA. Å, HANS AVKOMMOR HAR ÄRVT DEN.

Min Lord, min Lord jag älskar dig å du gör ett så fantastiskt jobb i skogen.
Min älskade matte, jag vet ju att du är rädd för att gå vilse

TRÄNING MED JENNIFER OCH JANE

Idag 16 / 5-2011 Har jag Allegro, Cittra , Siku och Zinka varit hos Jennifer och tränat.
Siku la jag och Jenni ett blodspår till med tre vinklar och ungefär 300 m långt. Som fick ligga i 4 tim . Siku han älskar sin uppgift att spåra sig till klöven. Lite strul vid första vinkel men han redde ut de bra.
Zinka tränar jag på linförighet, plats,hoppet och inkallning. De fungerade riktigt bra. Lite okonsentrerad först i början.
Allegro tränade jag lydmomenten dom flesta i lydklass 2.
å de bästa med Allegro va att hon ljudade bara en gång.
Jag tränade även 4 kg apporten. Den galluperar hon in med till mig. Hon tycker ju de är så roligt.
En fikapaus också så klart.
Sedan blev de Appellspår till Cittra och Allegro.
Jag är riktigt nöjd med träningsdagen.


Nu har jag anmält Allegro till två lydklass 2.
Å en gång mellan tävlingarna blir de träningstävling på klubben. JÄTTEBRA !!!!

INTE SÅ TIDIG MORGON

Idag 15/5-2011  Bar de iväg till Nässjö Brukshundklubb.
På kvällen innan kände jag inte ett dugg för att tävla.
Men vädret va lovande när jag klev ur sängen 05.30. De hade ju lovat en relativ sval dag. De blir bra för både Lord och mig. Men jag kände en aning oro för att gå vilse, varför vet jag inte. För jag litar på Lord i spåret. Men så kändes de.
Vi va fem ekipage´i högre klass spår idag å de va en härlig stämning i bland alla. Ja hur skulle detta sluta jag som inte hunnit med att träna annat än uppletande och uppletande av spår.
10:07 släpptes vi på. Lord är ju så taggad...när vi kommer fram till rutkanten. Sök spår...som en kanonkula sticker han långt ut i rutan, tar upp spåret åt höger. Ja, visst väntar man sig att de skulle säga...tillbaka till rutan.Men inte idag, de va rätt kände en riktig lycka. Han hade brottom som vanligt. Men jag höll igen lite, jag tyckte de va så långt till första pinnen, så jag trodde vi missat den. Men inte! Ja nu börjar de, pinne efter pinne plocka han och han får belöning korv. Å va lycklig han va. Å, min väska börjar bli full av pinnar, kan de va 5,6 eller 7. Lord skallar vid slutapporten den långeeee pinnen. Å jag vrålar av lycka. Han har gjort de än en gång. I dag sprang vi in på 16 min å till all LYCKA!!!! Det va 7 små pinnar i väskan. Ja, 10-10 uppl av spår och 10-10 spår.
MIN ÄLSKADE LORD, DU ÄR SÅ DUKTIG.😘😘😘😘😘😘
😘
Uppletande av föremål i Nässjö.

Tävling i Högre Klass Spår

Idag har de varit tävling på Njudungs Brukshundklubb. Kl: 07:00 Va de samling.
Med tanke på hur fort de gick sist i spåret på Öland. Så hade jag i mina tankar att idag skulle jag hålla igen Lord i spåret.
Lord går inte ut alls bra i rutan idag . Men vi ordnade de till slut. När han kommer utanför rutkanten så bär de iväg. Jag va glad att de va rejält uppför, då blev de automatiskt bra tempo. Men sen trodde han att vi skulle springa runt spåret. Men de blev inget med de. Jag börja hålla igen han direkt. Han skällde ut mig fem gånger, han riktigt vänder på kroppen, precis som han vill säga. Fortare kan du MATTE. Men han fick inte sin vilja igenom. Resultatet blev ju riktigt bra också.
Lydnaden spårade ur även idag.
Fritt följ  8.5 - 8.0 poäng
Ink m ställande 0.0 -0.0 poäng
Framåtsändande 5.0-6.0 poäng
Kryp 0.0 -0.0 poäng
Skall 8.5 - 9.0 poäng
Tungt föremål  0.0-0.0 poäng
Hopp öv hinder 0.0-0.0 poäng
Plats med skott 10.0-9.5 poäng

I morgon ska jag åka till en som ska känna igenom Lords kropp. Jag tror han har ont någon stans. Han är ju ingen ungdom. Så han kan behöva en liten koll innan vi tävlar igen.

Lord hade inga fel på sin kropp. Josefin tyckte att han va riktigt välbevarad. Ett par små knutor, men inget mer.
Kan man bli LYCKLIGARE NÄR HUNDEN är så välbevarad.
 

Early Morning

Den 30/4-2011 Ringde klockan 03:15. Jag trodde jag skulle känna mig skit slut, men inte. Klockan 04:00 satt jag i bilen och Lord också förstås. Ja, de bar iväg till Mösshult där vi hämtade upp Solan. Sedan bar de i väg till Öland. Där samlingen var uppe på Böda.
Ja , Lord och jag skulle tävla i Högre spår.
Mitt MÅL för dagen va att vi skulle ta oss runt spåret för att få vara med på lydnaden. Å de gjorde vi Lord hittade 5 små pinnar och slutet, här har man 30 min på sig att ta sig runt. Vi sprang runt på 13 min. Ja, han har lite brottom, men nästa gång vet jag att de är god tid att ta sig runt. Men allt kändes så bra. Vi kom ut på en mindre skogsväg, å där gick han länge. Då tänkte jag att nu är de kört, men efter en stund så hittar han en pinne. Å de kändes så bra.Då viste jag att vi va på rätt spår. När han hittar slutpinnen VRÅLAR jag så de ekar i skogen, jag va så glad.
Efter de så va de uppletande av föremål. Här har varken jag eller han någon rutin. Vi går fram till rutkanten, å jag skickar ut han. Där springer han rakt ut och hittar ett föremål, han tar upp de i munnen men släpper. Vi tragglar inte de , utan jag säger leta å då sticker han ända ut, letar igenom där ute och hittar en portmonä. Där va de som poletten ramla ner , nu hade han koll på vad han ska göra. Jag skickar han igen , han hittar ytterligare ett föremål. En minut kvar ropar tävlingsledaren, då kutar jag på rutkanten, för att skicka han på föremålet han inte tog. Han hämtar de och är så lycklig. Men de blev inga poäng på de, för han hade släppt de innan.
De bjöds på fika ute i skogen, vi hade så mysigt.
Jag kan rekomendera att tävla på Ölands BK. Riktigt fina spår och en stämning som heter DUGA.

´LORDS OCH MITT FÖRSTA FRAMÅTSÄNDANDE 6,0-6,5 Kommentar bra avstånd,stannar upp och ljud.

TRÄNING MED BETTAN

Den 24/4-2011 Tränade Jag och Bettan, spår, uppletande och brukslydnad.
Bettan körde igenom mig och Lord i lydnaden till högre. Idag tyckte jag att Lord skötte sig riktigt bra. Han är med mig riktigt bra i fritt följ, inkallande med ställande gjorde han gallant, framåtsändande , ja han gick genom gruppen riktigt bra, lite för fort efter gruppen. (finslipning). skalla är han ju duktig på annars, men här måste han hålla ut lite längre, kanske lite kraftigare också. apporteringen funkade bra, men de är inte galopp ut och inte in. Men jag är glad att han hämtar den och bär. Han skäller också ut den innan han tar den. krypet hade han bråttom i idag, han va nog lite trött.
 
          TRÄNING MED SYRRAN JUNE

Den 25/5-2011 Va min syster och jag ute i Skede. Jag skulle träna hoppet med Lord. Hopp är ett moment som jag aldrig har lagt någon energi på att träna. De känns som de sliter för mycket på framvagnen.
Men nu har jag ju varit tvungen att träna de. Lord har fått in tekniken riktigt bra nu. Så man kan ju hoppas de kommer att fungera på tävling.
June körde igenom oss i lydnaden. Å de bästa va att Lord ljudade knappast något i momenten idag.
Lord va så lycklig för hans "bästis June va med"han bara älskar henne. ( Hon äger svansen på han Hi, Hi)

TRÄNING MED JENNIFER

Den 21/4-2011 Va Siku , Lord , Cittra och jag ute hos Jennifer och tränade.
Jag la ett blodspår till Siku ungefär 200 m med en vinkel. Siku fixade vinkeln galant, men här vill man att de ska snurra i vinkel och ta upp spåret igen. Men tyvärr blev de inte så. Siku är duktig på att sitta kvar nu medans jag går och tittar på olycksplatsen. Å klöven har han riktigt intresse för, han bär den till bilen och han tuggar två tre gånger på den när han hittat den. Han är så GULLIG när han bär  och han är så stolt.

Lord la jag två uppletande av spår, ett på varje sida om vägen, han går ut bra nu  och idag valde han rätt riktning med en gång. Jag la två vänster spår.
Jennifer hade lagt ett spår som va runt 1000 m och de hade legat i 24 tim. Hennes Bonita är så duktig. Hon jobbar som en liten stjärna i spåret. ( Blodspår )
Cittra fick inte göra något mer än att busa nere vid vattnet, hemma hos Jennifer. Ja , där busade alla 5 hundarna och hade så himla roligt.

TRÄNING MED BETTAN

Idag 13/4-2011 Har jag varit ute hos Bettan och tränat Lord. De är framåtsändande som gäller. Lord va väldigt ivrig idag, galopp fram till gruppen och även galopp efter gruppen. Jag fick hålla på ett tag. Jag gjorde inkallning för att han skulle varva ner och mycket fotgående mellan markörena. Han tycker ju detta är så roligt. Efter ett tag så lugnade han sig något, ja de va inte ett bra framåtsändande. Men skam den som ger sig.

Min älskade Siku lär sig Blodspår

Den 7/4-2011 Gick Siku sitt första Blod Spår. Siku har gått en del människospår innan så visst tänkte jag på hur de skulle gå med BLOD ! Spåret jag la va ungefär 75 m och en Rådjursklöv i slutet .
Vi är på Roghöjdens Hundpensionat och går kurs där. Siku han va så nyfiken när jag tar ut han ur bilen. För de första hade han ju aldrig varit på de stället innan. Å sedan plockar jag fram spårselen också. De riktigt GLITTRA i ögonen på han." Vad ska hända nu matte"! De gick bra med spåret ända fram till slutet och där ligger klöven. Nä du matte sa han! Här är ingen KORV de brukar de ju va. Nej ! Här fanns inget intresse för någon klöv. Men de bli att träna på å vi ska också träna på att han ska sitta kvar medan matte kollar olycksplatsen.
 
9/4-2011  Va vi ute å la spår till Siku, jag sätter han och går fram till olycksplatsen.Siku sitter kvar och ser riktigt nyfiken ut. Å va duktig han va,sen kopplar jag på selen och går fram. Han nosar igenom platsen. Å sedan bär de i väg, han har lite brottom men jag saktar ner min fart riktigt ordentligt. Jag måste säga han är riktigt spår noga. När vi kommer fram till slutet, (klöven ) så går han rakt över den. Men där låter jag klöven stutsa i riset. Siku tar klöven och bär. Men om han hade fått välja, så hade han helst sprungit till skogs med den. Nu fanns de riktigt intresse för klöven. ( Skönt )

Jag har varit ute och lagt några Appellspår till Zinka och Allegro. Men vädret har inte varit de bästa. Blåst, blött och snöslask. Nä man ska inte skylla på vädret de vet jag. Men jag hoppas att de lärt sig lite. Man tror ju att kan dom spåra en gång så sitter de , men så är de ju inte. Här krävs träning för näsan. Man märker ju de för de går ju bara bättre och bättre för varje spår man lägger. Å , de kändes så bra de sista jag la med fem vinklar och fem apporter. Å två apporter strax efter vinkel riktigt spännande tycke Zinka.

Jag är så glad för jag ska börja en kurs i Blodspår med Siku. Han tror ju att han är en JAKTHUND, han har full kontroll på spår i skogen som korsar våran promenad.Han har en bra läromästare också Molle. Han brukar tala om när han känner något spår.

Nu har träningen stått stilla ett par dagar, denna jäkla snö till att förstöra när man anmält till tävling och inte kan träna. Ja,ja de är ju fortfarande vintermånad. Men va lurad man blir. Den ena dagen tror man att nu kommer våren nästa dag är de full VINTER.

ÄLG JAKT

Den 11/10-2010 Har Cittra och Siku varit på Älg jakt. Dom mådde riktigt gott när de kom hem. Ja de va i skogen från tidig morgon, till sen eftermiddag. Men tyvärr fick de inte se någon älg. Denna dag

Den 12/11-2010 Ja , då va de hund träning på klubben. Med Lord, Allegro och Zinka. Lord tränade jag framåtsändande med , hoppet och 4 kg apporten. De gick super men Lord skäller gärna ut apporten, men jag köper de. Han är ju så lycklig när han tar den.
Allegro tränade jag appell lydnaden med. Den gick relativt bra. Å, jag har en sådan underbar vän Solbritt Larsson heter hon.Hon är en gammal dommare i Bruks och Lydnad som ser så mycket som jag aldrig kan tänka mig. När jag går med mina hundar.
Zinka vill vara matte till lags annars, men hon va lite okoncentrerad idag tyckte jag. De är appellen som gäller här med.

Den 12/10-2010 Va min älskade Molle med på älg jaklt. Två stora älgar fick Molle lukten av. Ja man kan säga att han va skit slut när han kom hem.

Den 16/10-2010 Molle har varit med i drevet idag igen. Två stycken älgkalvar sköt dom idag.Molle va i sitt esse. Han fick oxå va med när de slaktades. Och en å annan smakbit blev de.
Efter de så bar de iväg till Grans Hult. Där blev de tjo och tjim med 5 collie Molle och 2 Bearded collie på en äng. Tänk så härligt ett hund liv kan vara.
Han är så go min lille Jakthund.

REGN , REGN , REGN

24/10  Idag har de varit träning i regnvädret . Lord som inte bryr sig om de spö regnar eller om de är fint. Tränade jag på uppletande av föremål idag. Jag la ut fem föremål. Han hämtade 3 st med riktigt bra fart både ut och in, men sedan fjantade han sig med de två sista.
Vi hade tungapporten med oss också ( 4kg ). Han tar den riktigt bra nu. De går bäst när jag inte tittar på han.
Framåtsändande i skogen tycke han va spännande. Galopp fram till gruppen och trav där efter. Men,men lite strul får man räkna med. Men fördelen med att träna Lord är att han är så pigg och glad.

Sedan tränade jag Cittra, de va första gången vi träna framför gående. Men efter ett tag så fick hon till de riktigt bra för att vara första gången. ( Nu får hon smälta de. )
Uppletande gjorde hon galant, två föremål la jag ut. Hon va lika lycklig varje gång hon kom in med dom. Full fart ut och full fart in.

På efter middagen åkte jag till Gifs fotbollsplan.
Jag hade Allegro och Zinka med mig.
Allegro tränade jag framförgående, linförighet,sitt stanna kvar och apportbocken. Jag la in lite skall också när hon skällde. De funkade bra att göra de , men hon blev väldigt förvånad när matte berömde hennes skällande.
Hon är så lycklig när vi tränar. ( mera, mera ,mera säger hon).
Så va de Zinkas tur, Ja idag va hon matte till lags. Framförgående blev de, men hon gillade inte vattenpölarna som va på planen. Men matte gav sig inte, så till slut gick hon i dom. Och ett relativt bra framförgående. Vi tränar också på linförighet och apportbocken. En till flicka som inte tyckte de va kul att hoppa in i bilen. Hon säger som sin mamma. ( mera,mera, mera. )
VI AVSLUTADE MED ATT GÅ I VATTENPÖLARNA.
Här i båten blir man inte blöt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.06 | 14:59

All lycka till

...
19.01 | 17:11

C
Colliekärt Tack Inga för samtalen pratet om hundarna och din vänlighet alltid.Hörs

...
22.01 | 10:52

Ni är jätte duktiga!! Grattis!!! Kram / Jeanette

...
17.09 | 14:58

Kul att läsa om Lord Lycka till med dina nuvarande collies!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS