TRÄNINGSDAGBOK 2016

2016-01-31 Ja , den nya träningsdagboken vore ju bra om man uppdaterade lite .

Men jag ska berätta för er att jag håller på att jobba med Lilos högersida i Rallylydnad . Här finns ju inga genvägar att ta . De är ju samma träning på höger som på vänster . Exempel kontakt , kommando fot och ett steg . Belöning . Så här kan man ju räna dessa fotförflyttningar precis som man startar upp på vänster sida . Å detta gör jag med Lilo .Jag testar en hel del med henne . Jag går några steg med hunden på vänster sida , gör en vänster sväng . Precis i svängen kommenderar jag Back . Ordet back måste man träna separat . Jag har lagt till ordet back när jag tränat mina hundar i alla positioner där man kan backa .Att jag börjar med en vänstersväng är att jag känner jag har kontroll på hunden . Här gäller de inte 10 steg back . Utan ett två tre steg och Jackpottbelöning . De är riktigt roligt att testa , när hunden tappar backningen , å vänder upp på fel sida . Fortsätter jag att backa , å ger kommandot fot . Hunden kommer in i fotläge . Å här är de snabb belöning till hunden . För att komma in i fotläge när matte går bakåt är inte enkelt .

Lilo har riktigt lätt för att dansa runt mig , å då tycker jag att de skulle ju vara enkelt för hene att jobba på bra på högersidan . Men så är inte fallet .

Min Zinka är en riktig kanonhund på båda sidor . Hon är en nogarann hund i sig själv . Cittra är en hund som Gör , JA VISST DÅ BLIR MATTE GLAD . Hon har fått en hel del ljud nu . Å ,de är så tråkigt . Men denna energifulla flicka är sååå rolig att träna .

CITTRA ZINKA ALLEGRO ZURNA / LILO

Här kommer jag skriva en del av min träning med dom BÄSTA . Mina älskade Collie Allegro , Lilo , Zinka , Cittra å lilla Celesta när hon har kommit hem .

Träning för tillfället är vi i Bråtåkra Ridhus två gånger i veckan . Här kör jag Rallylydnad och lite Agillity . Mina hundar älskar det .

Jag har anmält Lilo till en kurs i Agillity på Vetlanda Brukshundklubb . Han som kommer hålla i kursen . Heter Göte å han tävlar i SM med sina hundar . Detta kommer bli så spännande . Jag har även anmält Celesta och mig till en valpkurs även den på Vetlanda Brukshundklubb . Anne-Marie och Ulla kommer hålla i den .Detta ser jag riktigt mycket fram emot .       

Å , när de gäller de lilla nyförvärvet . Så ska de bli helt underbart att starta upp en ny Collie flicka , i allt man kan utöva med hund .

ZINKA ALLEGRO CITTRA ZURNA

TRÄNING I BRÅTÅKRA

2016-01-17  Va de Söndagsträning med tre av mina hundar . Zinka löper så ingen träning med henne .

Cittra fick gå träna lite på slalom i agillity . Hon börjar bli riktigt duktig på de . Jag har använt klickern till belöning å hon har fått erbjuda att påbörja slalomet själv . Detta har gett resultat. Hon tycker de är kul med Agillity . Å vi har bara gjort lite på klubben för skoj skull .

Vi tränade på Rallylydnad också . Å då blev de ju träning i Avancerad klass . Hon är skicklig på högersidan . Jag tränade henne också på mycket backandepå båda sidor å även när hon har huvudt vänt emot mig .

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.06 | 14:59

All lycka till

...
19.01 | 17:11

C
Colliekärt Tack Inga för samtalen pratet om hundarna och din vänlighet alltid.Hörs

...
22.01 | 10:52

Ni är jätte duktiga!! Grattis!!! Kram / Jeanette

...
17.09 | 14:58

Kul att läsa om Lord Lycka till med dina nuvarande collies!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS